Eat4Health
Συνταγές από όλο τον κόσμο!

Σούσι με αυγό και πέστο

Σούσι με αυγό και πέστο
Eat4health

Μια εύκολη και γρήγορη ιαπωνική συνταγή για να φτιάξετε σούσι με αυγό και πέστο. Αυτό το ρολό σούσι θα ξετρελάνει τους λάτρεις του πέστο! Σερβίρετε με σάλτσα σόγιας, γουαζάμπι και τουρσί τζίντζερ. Είναι ένα πιάτο που αξίζει να το δοκιμάσετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε

2 φλιτζάνια άψητο κολλώδες λευκό ρύζι

4 φλιτζάνια νερό

6 αυγά, χτυπημένα

6 φύλλα φύκια νόρι (ξηρά φύκια)

¼ φλιτζάνι πέστο βασιλικού

1 αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ρίξτε το ρύζι και το νερό σε μια κατσαρόλα και βράστε. Μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή θερμοκρασία, καλύψτε και μαγειρέψτε για 20 λεπτά, ή έως ότου απορροφηθεί το νερό. Αφήστε το καλυμμένο και αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά. Αφαιρέστε το ρύζι σε ένα μπολ για να κρυώσει εντελώς.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψεκάστε με σπρέι μαγειρικής. Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθούν. Καρυκεύστε τα με λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 3

Τοποθετήστε ένα φύλλο νόρι σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας, ή αν έχετε, ένα χαλάκι από μπαμού για σούσι. Βρέξτε τα χέρια σας και πιέστε ένα στρώμα ρυζιού πάχους περίπου 1 εκατοστού στο μισό φύλλο. Απλώστε μια γραμμή πέστο στην άκρη του ρυζιού πλάτους περίπου 1,5 εκατοστού. Τοποθετήστε από πάνω ένα αυγό. Τυλίξτε το φύλλο νόρι γύρω γύρω από το αυγό, το πέστο και το ρύζι. Βρέξτε το άκρο και τυλίξτε το προς τα πάνω για να «κλείσει» το ρολό. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κόψετε το ρολό σε 6 μικρά κομμάτια.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 20 λεπτά

Μερίδες: 36 ρολά σούσι

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

58,7 θερμίδες, 2,1 g πρωτεΐνης, 8,6 g υδατάνθρακες, 31,6 mg χοληστερόλης, 25,8 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η ιαπωνική συνταγή, τότε δείτε επίσης και αυτή τη συνταγή για ιαπωνικό μισογιάκι 

Comments are closed.

Don't Miss! random posts ..