Παραδοσιακή ιαπωνική συνταγή για να ετοιμάσετε ένα σόργο με κοτόπουλο και λαχανικά. Ετοιμάστε τα τσοπ στικς σας! Τα γευστικά καρότα, τα μπιζέλια και το τεμαχισμένο λάχανο συνδυάζονται με ένα ζουμερό κοτόπουλο και σόργο! Φρέσκια πινελιά στην παραδοσιακή ασιατική κουζίνα! Για ακόμα πιο γρήγορη εκτέλεση της συνταγής, μπορείτε να έχετε προετοιμάσει το σόργο και να το έχετε παγώσει, μέχρι να είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε.
Υλικά που θα χρειαστείτε
1 φλιτζάνι σόργο, άψητο
4 φλιτζάνια νερό
340 γραμμάρια μαγειρεμένο κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε φέτες
2 φλιτζάνια τεμαχισμένο λάχανο
1 ½ φλιτζάνια μπιζέλια
1 φλιτζάνι καρότο (κομμένο σε λωρίδες)
1 φλιτζάνι κορδέλες ραπανάκι Ντάϊκον
2 κουταλιές της σούπας furikake (Ιαπωνικά καρυκεύματα nori)
Για τη σάλτσα / ντρέσινγκ:
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
2 κουταλιές της σούπας φρυγανισμένο σησαμέλαιο
3 κουταλιές ξύδι ρυζιού
1 κουταλιά της σούπας σόγιας με μειωμένο νάτριο
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού σουσάμι
¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
¼ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Σε μια μικρή κατσαρόλα, βράστε 4 φλιτζάνια νερό και προσθέστε 1 φλιτζάνι σόργο ολικής αλέσεως για να φτιάξετε 3 φλιτζάνια μαγειρεμένο σόργο. Καλύψτε με ένα σφιχτό καπάκι, μειώστε τη θερμότητα στο μέσο και σιγοβράστε για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Συνδυάστε όλα τα συστατικά σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάμε μαζί όλα τα υλικά επίδεσης. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα ντρέσινγκ. Πασπαλίστε με επιπλέον furikake, αν θέλετε.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 20 λεπτά
Μερίδες: 4
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
566,8 θερμίδες, 29,9 g πρωτεΐνης, 58,2 g υδατάνθρακες, 63 mg χοληστερόλης, 437,6 mg νατρίου.