Μία εξαιρετική μεξικάνικη συνταγή για τάκος χαμηλών υδατανθράκων. Πολύ καλή εναλλακτική λύση για λαχταριστά και νοστιμότατα σπιτικά τάκος και ιδανική για δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων. Δοκιμάστε την και απολαύστε την!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 ½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
½ (περίπου 120 γραμμάρια) κονσέρβα πιπεριές χαλαπένιο κομμένες σε κύβους
1 (περίπου 30 γραμμάρια) συσκευασία μείγμα καρυκευμάτων τάκο
2 φλιτζάνια μαρούλι τριμμένο
1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ με μειωμένα λιπαρά
¼ φλιτζάνι μεξικάνικη σάλσα
¼ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
1 αβοκάντο – ξεφλουδισμένο, χωρίς κουκούτσι και κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση συνταγής:
Βήμα 1
Μαγειρέψτε μαζί τον μοσχαρίσιο κιμά, το κρεμμύδι και τις πιπεριές χαλαπένιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι το κρέας να ροδίσει και να ροδίσει, για 7 έως 10 λεπτά. Ανακατέψτε τα καρυκεύματα τάκο στο μείγμα κρέατος. Αφήνουμε να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, για περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 2
Ανακατέψτε το μείγμα κρέατος, το τριμμένο μαρούλι, την ντομάτα, το τυρί τσένταρ, την μεξικάνικη σάλσα και την κρέμα γάλακτος μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Μοιράζετε το μείγμα τάκο σε 4 πιάτα και προσθέτετε από πάνω φέτες αβοκάντο.
Καλή όρεξη!