Δείτε αυτή τη συνταγή για τηγανητό κοτόπουλο με σκόρδο και καστανό ρύζι, που έρχεται από τα βάθη της ινδικής κουζίνας. Οι πιπεριές και τα κρεμμύδια του δίνουν μια μοναδική γεύση. Το μαύρο πιπέρι, η πάπρικα ή ο αποξηραμένος μαϊντανός μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καρύκευμα μετά το μαγείρεμα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
225 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα, κομμένο σε λωρίδες
½ κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 φλιτζάνια μαγειρεμένο καστανό ρύζι
2 κουταλιές της σούπας ελαφριά σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας ξύδι ρυζιού
1 φλιτζάνι αρακάς κατεψυγμένος, ξεπαγωμένος
Εκτέλεση συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο, την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο, περίπου 5 λεπτά. Βγάζουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και το κρατάμε ζεστό.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας λάδι στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ρύζι, μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί. Ανακατεύουμε με τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι ρυζιού και τον αρακά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό. Επιστρέψτε το μείγμα του κοτόπουλου στο τηγάνι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί με το ρύζι και ζεσταίνετε καλά πριν το σερβίρετε.
Καλή όρεξη!