Vegan Κουζίνα, Ινδική Κουζίνα

Τηγανητό κρεμμύδι Bhaji

Τηγανητό κρεμμύδι Bhaji

Το Bhaji είναι ένα ορεκτικό με τηγανητό κρεμμύδι. Μια δημοφιλής ινδική συνταγή, ο,τι πρέπει και για βίγκαν επιλογή! Μια τηγανητή απόλαυση, αλλά χωρίς την ενοχή του κρέατους. Συνταγή που εκτελείται σε μια φριτέζα. Μην ξεχάσετε τη σάλτσα γιαουρτιού!

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

1 πιπέρι jalapeno, σπόρο και κιμά

1 γαρίφαλο σκόρδο, κιμά

1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι

1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη

½ κουταλάκι κύμινο

⅔ φλιτζάνι αλεύρι ρεβίθια

4 κουταλιές νερό

1 μερίδα σπρέι μαγειρέματος

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ανακατέψτε το κόκκινο κρεμμύδι, το κίτρινο κρεμμύδι, το αλάτι, το jalapeno, το σκόρδο, το κόλιανδρο, τη σκόνη τσίλι, τον κουρκούμη και το κύμινο σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε έως ότου συνδυαστεί ομοιόμορφα.

Βήμα 2

Προσθέτουμε αλεύρι ρεβίθι και νερό. Ανακατέψτε για να συνδυαστεί σε ένα παχύ κτύπημα Προσθέστε περισσότερο νερό εάν είναι απαραίτητο. Αφήστε το μείγμα να κατακάτσει για 10 λεπτά.

Βήμα 3

Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα στους 175 βαθμούς C.

Βήμα 4

Ψεκάστε το καλάθι της φριτέζας με αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος. Κουτάλι 2 κουταλιές της σούπας κτύπημα στο καλάθι και ισιώστε. Επαναλάβετε όσες φορές το καλάθι σας επιτρέπει χωρίς να αγγίζετε τους Μπαχάι.

Βήμα 5

Γεμίστε τις κορυφές κάθε bhaji με σπρέι μαγειρέματος. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε 6 επιπλέον λεπτά. Μεταφέρετε σε μια πλάκα με χαρτοπετσέτα. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κτύπημα.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 15 λεπτά

Μερίδες: 8