Κινέζικη Κουζίνα

Foreign Devil Fried Rice

Foreign Devil Fried Rice

Το Foreign Devil Fried Rice είναι μια εξαιρετική κινέζικη συνταγή για τηγανητό ρύζι! Τα προαιρετικά συστατικά περιλαμβάνουν κρέας, αλατισμένα μαύρα φασόλια, κάσιους και λάδι τσίλι. Μπορείτε να φτιάξετε αυτό το πιάτο σε λιγότερο από μισή ώρα, και αυτό περιλαμβάνει την κοπή και όλων των υλικών.

Αυτό το πιάτο, πέρα από πολύ ωραίο γεύμα, είναι επίσης καλό για κρυολόγημα, κατάθλιψη και αϋπνία. Μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας; Ναι!

 

Τι θα χρειαστείτε

6 μπαστούνια αποξηραμένο τυρόπηγμα

1 κουταλιά της σούπας τεμαχισμένο black fungus

7 αποξηραμένα μαύρα μανιτάρια

4 φλιτζάνια βραστό νερό

3 ¼ φλιτζάνια νερό

2 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή λάδι

4 αυγά, χτυπημένα

3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι, ή ανάλογα με τις ανάγκες

1 φλιτζάνι καρότα σε κύβους

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κίτρινο κρεμμύδι

4 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίζα τζίντζερ

4 κουταλιές σκόρδο κιμά

½ φλιτζάνι πράσινα κρεμμύδια με λεπτές φέτες

1 φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια

3 κουταλιές ταμάρι

2 κουταλιές σουσάμι

1 πρέζα φρέσκο αλεσμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Βάλτε το αποξηραμένο τυρόπηγμα σε ένα μπολ και καλύψτε με βραστό νερό. Σε ένα μικρότερο μπολ, τοποθετήστε τον τεμαχισμένο black fungus και τα αποξηραμένα μαύρα μανιτάρια και καλύψτε με βραστό νερό. Αφήστε το τυρόπηγμα, τον black fungus και τα αποξηραμένα μαύρα μανιτάρια να μουλιάσουν μέχρι να ενυδατωθούν, περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 2

Προσθέστε 3 1/4 φλιτζάνια νερό με ρύζι σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε σε υψηλή θερμοκρασία για ένα λεπτό. Καλύψτε με καπάκι και χαμηλώστε τη θερμότητα. Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά και μετά βγάζουμε από τη φωτιά (χωρίς να σηκώνουμε το καπάκι). Αφήστε το να κατακάτσει, σκεπασμένο, ενώ προετοιμάζετε το υπόλοιπο γεύμα,  περίπου για 20 λεπτά. Μην σηκώνετε το καπάκι.

Βήμα 3

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Ανακατέψτε τα αυγά μέχρι να στεγνώσουν αντί για το κρεμώδες σημείο. Πετάξτε τα σε ένα μπολ και συνεχίστε να τα κόβετε σε κομμάτια με την άκρη ενός ξύλινου κουταλιού. Δεν χρειάζεται να τα κονιοποιήσετε, αναζητήστε κομμάτια για το μέγεθος της μικρογραφίας σας.

Βήμα 4

Σε ένα μπολ, συνδυάστε το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ. Σε ένα άλλο μπολ, πράσινα κρεμμύδια και κατεψυγμένα μπιζέλια. Τώρα αδειάστε όλο το νερό από το τυρόπηγμα, το black fungus και τα μανιτάρια. Στη στάρπη φασολιών μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθούν μερικά σκληρά κομμάτια. Τα υπόλοιπα τα σε μικρά κομμάτια. Τα μανιτάρια χρειάζονται μόνο τεμαχισμό και ο black fungus έχει προ-τεμαχιστε. Συνδυάστε το τυρόπηγμα και τα μανιτάρια σε ένα τρίτο μπολ.

Βήμα 5

Ζεστάνετε το γουόκ σε υψηλή θερμοκρασία. Αφήστε το περίπου ένα λεπτό. Προσθέστε τρεις κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι. Περιμένετε περίπου 30 δευτερόλεπτα και τοποθετήστε το στο μπολ με καρότο, κρεμμύδι, σκόρδο και τζίντζερ. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά. Το σκόρδο θα αρχίσει να καφετίζει γιατί έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, γι ‘αυτό προσέξτε και χαμηλώστε ή και κλείστε τη φωτιά εάν είναι απαραίτητο.

Βήμα 6

Βουτήξτε το τυρόπηγμα, το τεμαχισμένο black fungus και τα μανιτάρια και μαγειρέψτε και ανακατέψτε για ένα λεπτό. Φροντίζουμε η φωτιά/μάτι κουζίνας να έχει οριστεί στο μέγιστο (max), και βουτήξτε το κρεμμύδι και τα κατεψυγμένα μπιζέλια. Ανακατέψτε τα στο τηγανητό ρύζι. Ανακατέψτε τα αυγά και στη συνέχεια αρωματίστε με μεγάλες ποσότητες ταμάρι και σησαμέλαιο, και μερικές ανατροπές φρέσκου μαύρου πιπεριού. Έτοιμο το Foreign Devil Fried Rice!

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 30 λεπτά

Μερίδες: 6

Tips

Τεμαχισμένο black fungus και αποξηραμένα μαύρα μανιτάρια: Πολύ παραδοσιακό, και για άλλη μια φορά, αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε και να αποκτήσετε. Το κινεζικό φαγητό αφορά επίσης την παρουσίαση και το μαύρο χρώμα αυτών των λαχανικών ξεχωρίζει όμορφα από τα υπόλοιπα συστατικά. Και έχουν επίσης ωραία γεύση.

Σάλτσα Tamari: Παρασκευάζεται μόνο με σόγια που έχει υποστεί ζύμωση, ενώ η σάλτσα σόγιας παρασκευάζεται με μείγμα σόγιας και σιταριού. Η σάλτσα σόγιας έχει απλώς αλμυρή γεύση ενώ το ταμάρι συγκριτικά έχει γεύση σαν καλό κρασί.

Διατηρημένα αλατισμένα μαύρα φασόλια: Ένα από τα καλύτερα και καλύτερα καρυκεύματα γεύσης. Διαρκούν επίσης για πάντα.

Το γουόκ σας: Το μέγεθος έχει σημασία. Τίποτα δεν είναι πιο καταθλιπτικό από πολύ φαγητό σε ένα πολύ μικρό γουόκ. Πρέπει να έχεις αρκετό χώρο για να το κάνεις. Γι ‘αυτό, πάρτε ένα ευρύχωρο τηγάνι γουόκ, ένα σωστό κινεζικό γουόκ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *