Τούρκικη Κουζίνα

Τούρκικος ταβάς

Τούρκικος ταβάς

Ο τούρκικος ταβάς είναι ένα υπέροχο τουρκικό πιάτο με κοτόπουλο, κόκκινες πιπεριές, μανιτάρια και μοτσαρέλα! Η συνταγή δεν χρειάζεται να είναι ακριβής, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο ή λιγότερο από τα συστατικά που θέλετε. Το μυστικό συστατικό για την τουρκική γεύση είναι οι κόκκινες πιπεριές! Σερβίρετε πάνω από το ρύζι. Απολαύστε!

Υλικά που θα χρειαστείτε

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 ½ κιλά στήθος κοτόπουλου, χωρίς δέρμα, χωρίς κόκαλα – κομμένα σε κύβους 2,5 εκατοστών

340 γραμμάρια ψητές κόκκινες πιπεριές, στραγγισμένες

1 κονσέρβα ντομάτας, με τους χυμούς

1 κονσέρβα μανιτάρια, στραγγισμένα

1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

1 κουταλιά της σούπας σκόρδο

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

1 πακέτο τυρί μοτσαρέλα

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Λιπάνετε ελαφρά μια μεσαία κατσαρόλα.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στην κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο μέχρι να εξατμιστούν οι χυμοί.

Βήμα 3

Χτυπήστε τις ψητές κόκκινες πιπεριές σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν πουρές. Στο προετοιμασμένο πιάτο κατσαρόλας, ανακατέψτε το μαγειρεμένο κοτόπουλο, τις ψητές κόκκινες πιπεριές, τις ντομάτες, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και συμπληρώνουμε με τυρί μοτσαρέλα.

Βήμα 4

Ψήνουμε 30 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 40 λεπτά

Μερίδες: 6

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

397 θερμίδες, πρωτεΐνη 43,7 g, υδατάνθρακες 9,4 g, λίπος 19,5 g, χοληστερόλη 113,1 mg, 854,4 mg νατρίου.

Αν σας άρεσε αυτή η τούρκικη συνταγή, δείτε επίσης και τη συνταγή για τούρκικη πίτσα λαχματζούν!