Αυτή η μεξικάνικη συνταγή για τυλιχτά τάκος με κοτόπουλο (ή όπως αλλιώς τα ονομάζουν Chicken Flautas) είναι πραγματικά εύκολη και πεντανόστιμη! Σερβίρετε αυτό το μεξικάνικο πιάτο στους καλεσμένους σας και κερδίστε εντυπώσεις!
Υλικά που θα χρειαστείτε
¼ φλιτζάνι βούτυρο
¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένες μαύρες ελιές
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κουταλιά ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ½ φλιτζάνια μαγειρεμένο τεμαχισμένο κοτόπουλο
8 τορτίγιες (από αλεύρι)
2 φλιτζάνια λάδι για τηγάνισμα ή ανάλογα με τις ανάγκες
Οδοντογλυφίδες
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε το αλεύρι στο βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το κρεμμύδι στο μείγμα αλευριού-βουτύρου. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, για περίπου 5 έως 10 λεπτά.
Βήμα 2
Ανακατέψτε τις μαύρες ελιές, το χυμό λεμονιού, το λάδι, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι και το αλάτι στο μείγμα κρεμμυδιών. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να ψηθεί, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το κοτόπουλο στο μείγμα και ανακατέψτε. Στη συνέχεια αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και καλύψτε το με ένα καπάκι.
Βήμα 3
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη, βαριά κατσαρόλα ή σε φριτέζα.
Βήμα 4
Γεμίστε τις τορτίγιες με το μείγμα κοτόπουλου. Τυλίξτε τη τορτίγια γύρω γύρω και ασφαλίστε/καρφώστε με μια οδοντογλυφίδα.
Βήμα 5
Τηγανίστε τις τυλιγμένες τορτίγιες, σε παρτίδες, στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 2 λεπτά. Μεταφέρετε τις τηγανητές τορτίγιες σε μια πλάκα με χαρτοπετσέτα, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή λαβίδες και αφήστε να στραγγίξουν ελαφρώς πριν σερβίρετε.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 20 λεπτά
Μερίδες: 8
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
344,7 θερμίδες, 12 g πρωτεΐνης, 31,4 g υδατάνθρακες, 34,9 mg χοληστερόλης, 366,8 mg νατρίου.
Αν σας άρεσε αυτή η μεξικάνικη συνταγή, τότε δείτε επίσης τη συνταγή για μυστική Μεξικάνικη σάλτσα!