Μια γνήσια ελληνική συνταγή για ένα αγαπημένο λαδερό πιάτο για όλη την οικογένεια. Τα φασολάκια γίνονται τρυφερά και νόστιμα, ενώ το τυρί φέτα που τα συνοδεύει, απογειώνουν την γεύση. Ενα απολαυστικό συνοδευτικό, που είναι και από μόνο του κυρίως γεύμα, λαχταριστή επιλογή και για vegan διατροφή!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κιλό φασολάκια, κομμένα σε κομμάτια 2-2,5 εκατοστών
¼ φλιτζάνι λευκό κρασί
¼ φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε την κόκκινη πιπεριά και το σκόρδο στο καυτό λάδι. Ρίχνουμε το αλάτι και το μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει η πιπεριά, για 5 με 7 λεπτά.
Βήμα 2
Βάζουμε μέσα τα φασολάκια και ρίχνουμε λευκό κρασί από πάνω. Τοποθετήστε ένα καπάκι στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια, περίπου για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με την θρυμματισμένη φέτα πάνω από τα φασολάκια. Ξαναβάλτε το καπάκι και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει η φέτα, περίπου για 3 λεπτά.
Καλή όρεξη!