Ρωσική Κουζίνα

Μοσχαράκι στρογκανώφ

Μοσχαράκι στρογκανώφ

Δοκιμάστε αυτή την ρωσική συνταγή για να ετοιμάσετε μοσχαράκι στρογκανώφ. Ενα διάσημο πιάτο, όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και σε όλες σχεδόν τις κουζίνες! Ενα ρωσικό πιάτο με σοταρισμένα κομμάτια από ζουμερό μοσχαρίσιο κρέας. Η γεμάτη γεύση και τα αρώματα θα πλημμυρίσουν τον ουρανίσκο σας! Σερβίρετέ το ζεστό, συνοδεύοντάς το με σπυρωτό πιλάφι ή πατατούλες τηγανητές ή πουρέ πατάτας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1/2 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire
¾ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ελαφριά
¼ φλιτζάνι τυρί κρέμα ελαφρύ

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάλτε το μοσχαρίσιο κρέας στο ζεστό τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε. Τηγανίστε και ανακατέψτε το κρέας να ροδίσει εντελώς, για 7 έως 10 λεπτά. Στραγγίστε και πετάξτε το περιττό λίπος. Βγάλτε το κρέας και βάλτε το σε ένα μπολ.

Βήμα 2
Λιώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε και ανακατέψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε καυτό βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν, για 3 έως 5 λεπτά. Ρίξτε το αλεύρι στο μείγμα του κρεμμυδιού. Τηγανίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει το αλεύρι, περίπου για 1 λεπτό. Ξαναβάλτε το κρέας στο τηγάνι και ανακατέψτε. Ρίξτε τον ζωμό βοείου κρέατος πάνω από το μείγμα στο τηγάνι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Βάλτε τη σάλτσα Worcestershire και τη μουστάρδα.

Βήμα 3
Τοποθετήστε ένα καπάκι στο τηγάνι, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρέψτε το μέχρι να βράσει και να γίνει η σύστασή του σαν σάλτσα, περίπου για 1 ώρα.

Βήμα 4
Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα πάνω από στο κρέας για να σερβίρετε.

Καλή όρεξη!