Φιλιππινέζικη Κουζίνα

Φιλιππινέζικη βοδινή ουρά στιφάδο

Φιλιππινέζικη βοδινή ουρά στιφάδο

Το στιφάδο με βοδινή ουρά είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά φαγητά της φιλιππινέζικης κουζίνας, πολύ συνηθισμένο να σερβίρεται σε γιορτές και διακοπές. Μια πολύ χαρακτηριστική ασιατική νοστιμιά, που θα την απολαύσετε σίγουρα! Σερβίρουμε πάνω από ζεστό μαγειρεμένο ρύζι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

700 γραμμάρια βοδινή ουρά, κομμένη σε κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 μεγάλη μελιτζάνα, κομμένη σε κομμάτια 5 εκατοστών
½ κεφάλι κινέζικο λάχανο μποκ τσόι, κομμένο σε κομμάτια 2-2,5 εκατοστών
½ κιλό φρέσκα φασολάκια, κομμένα σε κομμάτια 5 εκατοστών
¼ φλιτζάνι φυστικοβούτυρο ή όσο χρειάζεται για να πήξει η σάλτσα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και ρίξτε μέσα τα κομμάτια της ουράς βοδιού, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σιγοβράζουμε για 2 ώρες σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ξαφρίζοντας περιστασιακά τον αφρό, μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας και να μειωθεί ο ζωμός στα 3 φλιτζάνια.

Βήμα 2
Ρίχνουμε τη μελιτζάνα, το λάχανο μποκ τσόι και τα φασολάκια και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Βήμα 3
Λίγο πριν το σερβίρετε, βάζετε το φυστικοβούτυρο σε ένα μικρό μπολ και το αραιώνετε με 1 ή 2 κουταλιές της σούπας ζωμό. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και το προσθέτουμε στο στιφάδο.

Σημείωση:
Οι ουρές παράγουν πολύ λίπος καθώς μαγειρεύονται. Στραγγίστε το περιττό λίπος από το στιφάδο πριν το σερβίρετε.

Καλή όρεξη!