Φτερούγες κοτόπουλου Βομβάης: Δοκιμάστε αυτή την παραδοσιακή ινδική συνταγή για ψητές φτερούγες κοτόπουλου στυλ Βομβάης. Ενα πολύ διαδεδομένο και αγαπημένο πιάτο στην Ινδία, και όχι μόνο! Όσοι το δοκιμάζουν το λατρεύουν! Για να επιτύχετε ακόμη καλύτερη γεύση, μαρινάρετε για αρκετές ώρες.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
24 φτερούγες κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
⅛ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε τις φτερούγες κοτόπουλου, το φυτικό λάδι, τη σάλτσα σόγιας, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, τη σκόνη κάρυ, τον κουρκουμά και το μαύρο πιπέρι σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα. Πιέστε να βγεί ο αέρας, σφραγίστε τη σακούλα και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Βήμα 2
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 3
Απλώστε τις φτερούγες κοτόπουλου σε ένα μεγάλο ταψί.
Βήμα 4
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν οι φτερούγες, περίπου για 25 λεπτά. Σερβίρουμε/
Καλή όρεξη!