Ελληνική Κουζίνα

Σαλάτα με αγγούρι τουρσί, σύκο και χαλούμι

Σαλάτα με αγγούρι τουρσί, σύκο και χαλούμι

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές συνταγές της ελληνικής κουζίνας, για να ετοιμάσετε αυτή την καταπληκτική σαλάτα με αγγούρι τουρσί, σύκο και χαλούμι. Ενα πιάτο γνήσια μεσογειακό, με έντονες γεύσεις που συνδυάζονται τέλεια και δίνουν ένα απολαυστικό και λαχταριστό αποτέλεσμα. Θα το λατρέψετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 μέτριο αγγούρι
1 ½ κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας μέλι
½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι ασπρισμένα φουντούκια
220 γραμμάρια χαλούμι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
3 μέτρια φρέσκα σύκα, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Κόψτε το αγγούρι σε χοντρά μισοφέγγαρα και μετά ξεσποριάστε τα. Τοποθετήστε το αγγούρι σε ένα μεσαίο μπολ με το ξύδι, το μέλι, τις νιφάδες τσίλι και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη να παστωθεί για 10 με 15 λεπτά.

Βήμα 2
Ενώ τα αγγούρια παστώνονται, καβουρδίζουμε τα φουντούκια σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να μυρίσουν, για 5 έως 10 λεπτά. Βγάζετε από το τηγάνι και τα κόβετε σε κομματάκια, όταν κρυώσουν αρκετά για να μπορείτε να τα πιάσετε.

Βήμα 3
Κόβουμε το χαλούμι σε φέτες 1 εκατοστού και το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε μέχρι να γίνει τραγανό, για 2 με 3 λεπτά ανά πλευρά.

Βήμα 4
Ρίξτε τα ψιλοκομμένα φουντούκια και το δυόσμο στα αγγουράκια τουρσί. Προσθέστε το χαλούμι και τα σύκα και ανακατέψτε. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!