Vegan Κουζίνα

Φτερούγες τοφού Buffalo

Φτερούγες τοφού Buffalo

Οι φτερούγες τοφού Buffalo είναι ένα εξαιρετικό vegan ορεκτικό, τις οποίες μπορείτε να προσθέσετε και ως υλικό για σάντουιτς! Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά ικανοποιητικό και πολύ νόστιμο! Όταν τα προσφέρετε σε μικρά παιδιά, απλώς παραλείψτε την καυτερή σάλτσα στο τέλος. Σερβίρετε με βίγκαν σος.

 

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 συσκευασία τόφου, σκληρό, στραγγισμένο

¼ φλιτζάνι αραβόσιτο

¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού χορτοφαγικοί κόκκοι με γεύση κοτόπουλου

½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

½ φλιτζάνι γάλα σόγιας χωρίς ζάχαρη

2 κουταλιές λάδι canola

½ φλιτζάνι καυτή σάλτσα πιπεριού καγιέν

⅓ φλιτζάνι μαργαρίνη, λιωμένη

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Κόψτε το τόφου σε 6 φέτες. Ακουμπήστε τα κομμάτια σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. Διπλώστε την πετσέτα για να καλύψετε πλήρως το τόφου. Καλύψτε με ένα ταψί και τοποθετήστε στην κορυφή ένα βάρος 3 έως 5 κιλών. Αφήστε το τόφου να πιεστεί για περίπου 30 λεπτά.

Βήμα 2

Συνδυάστε το άμυλο αραβοσίτου, το αλεύρι, το μπολ, το σκόρδο και τη σκόνη καγιέν σε ένα ρηχό μπολ. Ρίχνουμε το γάλα σόγιας σε ένα άλλο μπολ.

Βήμα 3

Κόψτε κάθε φέτα τόφου στη μέση, για να πάρετε συνολικά 12 «φτερούγες». Βουτήξτε κάθε φέτα σε γάλα σόγιας. Αλείψτε στο μείγμα αμύλου αραβοσίτου. Τοποθετήστε τις επικαλυμμένες φέτες σε ένα πιάτο.

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις επικαλυμμένες φέτες τόφου. Τηγανίζουμε, γυρίζοντας τις φτερούγες συχνά, μέχρι να γίνουν τραγανές από όλες τις πλευρές. Συνολικά 7 έως 10 λεπτά. Προσθέστε καυτερή σάλτσα και μαργαρίνη στην κατσαρόλα και ανακατέψτε για να καλύψετε το τοφού.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 4