Χαλούμι σαγανάκι: Ενα διάσημο ορεκτικό πιάτο της κυπριακής και ελληνικής κουζίνας. Το χαλούμι τηγανίζεται στο τηγάνι σε ελαιόλαδο και ολοκληρώνεται με φρέσκο χυμό λεμονιού και αποξηραμένη ρίγανη για έναν πικάντικο και αλμυρό μεζέ. Ενα εύκολο και απολαυστικό πιάτο που θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 συσκευασία (250 γραμμάρια) τυρί χαλούμι, κομμένο σε 8 φέτες
χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
2 πρέζες ρίγανη αποξηραμένη
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει όλες τις φέτες χαλούμι.
Βήμα 2
Μόλις ζεσταθεί το λάδι αλλά χωρίς να καεί, προσθέστε χαλούμι. Τηγανίστε μέχρι να ροδίσει καλά στην κάτω πλευρά, περίπου για 4 λεπτά. Γυρίστε και μαγειρέψτε την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει, περίπου 3 λεπτά. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού το χαλούμι και το αφήνουμε να μαζέψει και να σφίξει ελαφρώς.
Βήμα 3
Βγάζουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με ρίγανη. Σερβίρετέ το ζεστό.
Καλή όρεξη!