Αμερικάνικη Κουζίνα

Χοιρινές μπριζόλες San Francisco

Χοιρινές μπριζόλες San Francisco

Απολαύστε χοιρινές μπριζόλες San Francisco, μια από τις πιο ζουμερές αμερικάνικες συνταγές. Προσθέστε αντίστοιχα όσο σκόρδο επιθυμείτε, αναλόγως πόσο αρωματική και έντονη γεύση θέλετε να δώσετε στο κρέας. Στην παραδοσιακή συνταγή, οι μπριζόλες San Francisco συνοδεύονται με πηχτή σάλτσα αλλά μπορείτε να την αραιώσετε αναλόγως με τα γούστα σας. Μπορείτε, επίσης, να το συνοδεύσετε και με κόκκινο πιπέρι.

Υλικά που θα χρειαστείτε

4 κομμένες χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλα

1 ολόκληρο σκόρδο, ψιλοκομένο

¼ φλιτζάνι ζωμό βοδινού

¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας

2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι

¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού

2 κουταλάκια του γλυκού άμυλο αραβοσίτου

2 κουταλιές της σούπας νερό

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ψήστε τις μπριζόλες σε ζεστό λάδι, περίπου για 5 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε το χοιρινό και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο, διατηρώντας το λάδι στο τηγάνι.

Βήμα 2

Μαγειρέψτε και ανακατέψτε το σκόρδο μέχρι να αρωμαθεί, περίπου για 1 λεπτό. Ανακατέψτε ελαφρά το ζωμό βοδινού, σάλτσα σόγιας, καστανή ζάχαρη, 2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού σε ένα μπολ, λιώνοντας την καστανή ζάχαρη. Επιστρέψτε τις χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι και ρίξτε το μείγμα σάλτσας σόγιας πάνω από τις μπριζόλες. Βράστε τη σάλτσα, καλύψτε το τηγάνι και μειώστε τη θερμότητα. Σιγοψήνουμε τις μπριζόλες μέχρι να μαλακώσουν, 30 έως 35 λεπτά, γυρίζοντάς τις μία φορά μόνο, στο μισό του μαγειρέματος.

Βήμα 3

Μεταφέρετε τις μπριζόλες σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε το άμυλο αραβοσίτου και το νερό σε ένα μικρό μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Ανακατεύουμε και ψήστε μέχρι να ρουφήξει τα υγρά του, περίπου για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από μπριζόλες για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 45 λεπτά

Μερίδες: 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *