Το κοκκινιστό χταποδάκι είναι ένα απολαυστικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας με ασύγκριτη γεύση. Για πολλούς, το μαγείρεμα του χταποδιού μπορεί να φαίνεται δύσκολο και χρονοβόρο, αλλά πραγματικά δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο. Σερβίρετε αυτό το πιάτο με τηγανιτές πατάτες ή με ρύζι. Μην προσθέτετε ποτέ νερό. Αφήστε το χταπόδι να ψηθεί στους χυμούς του για καλύτερη γεύση.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κιλό χταπόδι, κομμένο σε κομμάτια 6-7 εκατοστών
¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο
8 μικρά κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
3 φύλλα δάφνης
2 κούπες ντομάτες ψιλοκομμένες
½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε τα κομμάτια του χταποδιού σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι το χταπόδι να βγάλει τους χυμούς του, για 10 με 15 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μειωθούν τα υγρά σε 3 με 4 κουταλιές της σούπας, για 20 με 25 λεπτά.
Βήμα 2
Περιχύνετε το χταπόδι με ελαιόλαδο και στη συνέχεια βάζετε τα κρεμμύδια και τα φύλλα δάφνης. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια, περίπου για 10 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να δέσει η σάλτσα, περίπου για 25 λεπτά. Μαγειρέψτε χωρίς καπάκι τα τελευταία 10 λεπτά αν η σάλτσα είναι πολύ αραιή.
Καλή όρεξη!