Οι χυλοπίτες κολοκυθιών είναι ένα γρήγορο και θρεπτικό vegan πιάτο. Μπορείτε να μην συμπεριλάβετε τα άνθη κολοκυθιών δεδομένου ότι είναι μόνο εποχής για λίγο, αλλά εάν μπορείτε να τα βρείτε, φροντίστε να τα χρησιμοποιήσετε! Μια εξαιρετική λιχουδιά για εσάς και τους καλεσμένους σας! Εντυπωσιάστε με αυτή την εύκολη και γρήγορη συνταγή!
Υλικά που θα χρειαστείτε
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, κιμά
2 μέτρια κολοκύθια, κομμένα σε χυλοπίτες με σπιράλ
12 άνθη κολοκυθάκια άνθη, κομμένα σε λωρίδες
½ φλιτζάνι κονσερβοποιημένα ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
1 πρέζα αλάτι
6 φρέσκα φύλλα βασιλικού, κομμένα σε λωρίδες ή για γεύση
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και μαγειρεύουμε το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει, περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέστε άνθη κολοκυθιών και κολοκυθιών. Ανακατέψτε καλά με ελαιόλαδο. Προσθέστε ρεβίθια και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε. Προσθέστε αλάτι και ανακατέψτε στο βασιλικό. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 15 λεπτά
Μερίδες: 2
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, τότε πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε και τη συνταγή για βίγκαν στιφάδο Moqueca de Palmito. Μια παραδοσιακή βίγκαν Βραζιλιάνικη συνταγή με γάλα καρύδας και φοινικέλαιο!