Ψάρια στον ατμό κινέζικου τύπου: Αυτή είναι μια βασική και κοινή κινέζικη συνταγή για ψάρι στον ατμό. Ενα νόστιμο πιάτο που είναι εύκολο να προετοιμαστεί, δύσκολο να μπερδευτεί και πολύ ευέλικτο. Σερβίρουμε πάνω από λευκό ρύζι, χρησιμοποιώντας λίγο από το μείγμα της σάλτσας από το μπολ στον ατμό.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
700 γραμμάρια ιππόγλωσσα, κομμένη σε 4 κομμάτια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λωρίδες 7 εκατοστών
2 φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
6 φύλλα λάχανου νάπα, κομμένα σε κομμάτια 10 εκατοστών
2 φέτες φρέσκια ρίζα τζίντζερ, ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
⅛ φλιτζάνι νερό
θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
φρέσκα κλωνάρια κόλιανδρου, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Τοποθετήστε το 1/2 των φρέσκων κρεμμυδιών στον πάτο του μπολ στον ατμό (είναι σημαντικό να μαγειρέψετε στον ατμό σε ένα δοχείο για να συγκρατήσετε τον ατμό και τους χυμούς γύρω από το ψάρι). Βάλτε το 1/2 από τα μανιτάρια και τα τμήματα λάχανου νάπα πάνω από τα κρεμμύδια. Τοποθετήστε τα ψάρια πάνω από τα λαχανικά. Πασπαλίστε με νιφάδες τζίντζερ, σκόρδο και κόκκινο πιπέρι πάνω από τα ψάρια. Συμπληρώστε με τα υπόλοιπα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια και το λάχανο νάπα. Περιχύστε τη σάλτσα σόγιας και νερό πάνω από όλα.
Βήμα 2
Τοποθετήστε το μπολ ατμού σε έναν ατμομάγειρα πάνω από 2,5 εκατοστά βραστό νερό και σκεπάστε. Μαγειρέψτε στον ατμό για 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι να ξεφλουδίζεται εύκολα το ψάρι. Γαρνίρουμε με κόλιαντρο.
Σημείωση:
Αντί για ιππόγλωσσα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αν θέλετε, μπακαλιάρο ή οποιοδήποτε λευκό ψάρι με σφιχτή σάρκα.
Καλή όρεξη!