Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνικά στρείδια

Ιαπωνικά στρείδια

Ιαπωνικά στρείδια: Μια ιαπωνική συνταγή για ένα μοναδικό ορεκτικό με στρείδια γεμάτα με σάκε και κρασί μιρίν. Το γουασάμπι είναι μια καυτερή σάλτσα που φτιάχνεται από το ομώνυμο φυτό και χρησιμοποιείται πολύ στην κουζίνα της Ιαπωνίας. To Tobiko είναι η ιαπωνική λέξη για τα αυγά χελιδονόψαρου και χρησιμοποιείται σε διάφορα είδη σούσι ή ως γαρνιτούρα. Εντυπωσιάστε τους επισκέπτες σας με αυτά τα εξωτικά ιαπωνικά στρείδια, όπου γλυκές και αλμυρές γεύσεις ενώνονται σε μια γευστική έκρηξη!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

½ φλιτζάνι ιαπωνικό γλυκό κρασί μιρίν
3 κουταλιές της σούπας σάκε
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κρασί ρυζιού
1 κουταλάκι του γλυκού γουασάμπι σκόνη
12 φρέσκα στρείδια
6 αυγά ορτυκιού
¾ κουταλάκι του γλυκού αυγοτάραχο tobiko
6 φέτες λεμονιού

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Χτυπήστε το κρασί μιρίν, το σάκε, τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι από κρασί ρυζιού και τη σκόνη γουασάμπι μαζί σε ένα μπολ. Αφήστε το μείγμα να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες, έτσι ώστε το ίζημα να βυθιστεί στον πάτο του μπολ.

Βήμα 2
Ανοίξτε τα στρείδια και τοποθετήστε 2 στρείδια σε κάθε ένα ποτήρι.

Βήμα 3
Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα μιρίν σε κάθε ποτήρι, χωρίς να διαταράξετε το ίζημα στο κάτω μέρος. Σπάστε 1 αυγό ορτυκιού σε κάθε ποτήρι. Περιχύνουμε με 1/8 κουταλάκι του γλυκού αυγοτάραχο tobiko και γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού. Σερβίρετε αμέσως.

Σημείωση του Μάγειρα:
Το κρασί μιρίν και το αυγοτάραχο tobiko, μπορείτε να βρείτε στα ασιατικά καταστήματα ή στο διαδίκτυο.

Καλή όρεξη!