Κινέζικη Κουζίνα

Ψάρι στον ατμό με τζίντζερ

Ψάρι στον ατμό με τζίντζερ

Δείτε αυτή την συνταγή της κινέζικης κουζίνας για ψάρι στον ατμό με τζίντερ. Αν σας αρέσει το ψάρι ή ακόμα και οτιδήποτε σχετικά με το κινέζικο φαγητό, θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή. Η ιππόγλωσσα είναι ένα είδος πλακέ ψαριού και είναι πλούσιο σε διάφορα θρεπτικά συστατικά. Αυτό το χυμώδες ψάρι είναι χαμηλό σε λιπαρά και μπορεί να μαγειρευτεί με διαφορετικούς τρόπους.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1/2 κιλό φιλέτο ιππόγλωσσας
1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό θαλασσινό αλάτι ή αλάτι κόσερ
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα μαύρης σόγιας
1 κουταλιά της σούπας ελαφριά σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας φυστικέλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού τσιγαρισμένο σησαμέλαιο
¼ φλιτζανιού ελαφρά συσκευασμένα φρέσκα κλωνάρια κόλιανδρου

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Στεγνώστε την ιππόγλωσσα με χαρτί κουζίνας. Τρίψτε και τις δύο πλευρές του φιλέτου με αλάτι. Πασπαλίστε το τζίντζερ πάνω από το ψάρι και τοποθετήστε το σε ένα πυρίμαχο κεραμικό σκεύος.

Βήμα 2
Βάλτε το σε έναν ατμομάγειρα με αρκετό βραστό νερό να καλυφθεί. Ατμίστε απαλά για 10 έως 12 λεπτά.

Βήμα 3
Πετάξτε το συσσωρευμένο νερό από το σκεύος και πασπαλίστε το φιλέτο με φρέσκο κρεμμυδάκι. Περιχύστε και τις δύο σάλτσες σόγιας πάνω από την επιφάνεια του ψαριού.

Βήμα 4
Ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο και το σησαμέλαιο σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να καπνίζουν. Όταν το λάδι είναι ζεστό, ρίχνουμε προσεκτικά από πάνω το φιλέτο ιππόγλωσσας. Το πολύ καυτό λάδι θα κάνει τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το νερό πάνω από το ψάρι να σκάσουν και να πιτσιλίσουν παντού. Προσέχετε. Γαρνίρουμε με κλωνάρια κόλιανδρου και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη!