Υγρό, λαχταριστό και νόστιμο. Το σωστό μείγμα μπαχαρικών κάνει αυτό το ινδικό πιάτο κοτόπουλου taddoori ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της Ινδίας-και όχι μόνο. Υπέροχο ζεστό ή κρύο. Εάν χρησιμοποιείτε μπούτια με πέτσα, μπορείτε να τα βάλετε πιο κοντά στη φωτιά για τα τελευταία λεπτά για να γίνει τραγανή η πέτσα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 δοχεία (200 γραμμάρια) απλό γιαούρτι
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι kosher
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένη κανέλα
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
16 μπούτια κοτόπουλου
σπρέι ελαιόλαδου
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μεσαίο μπολ, βάλτε μαζί το γιαούρτι, το αλάτι, το πιπέρι, το γαρύφαλλο και το τζίντζερ. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα, το κύμινο, την κανέλα και τον κόλιανδρο. Αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ξεπλύνετε το κοτόπουλο με κρύο νερό και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα που ξανασφραγίζεται. Ρίξτε το μείγμα γιαουρτιού πάνω από το κοτόπουλο, πιέστε αέρα να βγεί από τη σακούλα και σφραγίστε. Αναποδογυρίστε τη σακούλα αρκετές φορές για να πάει παντού η μαρινάδα. Τοποθετήστε τη σακούλα σε ένα μπολ και βάλτε το στο ψυγείο για 8 ώρες ή όλη τη νύχτα, γυρίζοντας που και που την σακούλα.
Βήμα 3
Προθερμάνετε μια σχάρα σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 4
Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη σακούλα και πετάμε τη μαρινάδα. Ψεκάστε τα κομμάτια κοτόπουλου με σπρέι ελαιόλαδου.
Βήμα 5
Τοποθετήστε το κοτόπουλο στη σχάρα και ψήστε για περίπου 2 λεπτά. Γυρίστε και μαγειρέψτε 2 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια, βάλτε το κοτόπουλο πιο χαμηλά να μην καεί και μαγειρέψτε περίπου 35 έως 40 λεπτά, σε 100 βαθμούς.
Καλή όρεξη!