Φιλιππινέζικη Κουζίνα

Φιλιππινέζικη κοτόσουπα

Φιλιππινέζικη κοτόσουπα

Μια φιλιππινέζικη συνταγή για να ετοιμάσετε κοτόσουπα με μακαρόνια. Φτιάχνεται απλά και η κρεμώδης υφή της συνδυάζεται τέλεια με τα μπαχαρικά που βάζουμε, ενώ με τα μακαρόνια αποκτά την τελική γεύση της που απογειώνει. Δοκιμάστε την και θα σας αποζημιώσει σίγουρα. Απολαύστε την!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

6 φλιτζάνια νερό
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κιλό μπούτια κοτόπουλου με κόκαλα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
2 καρότα, κομμένα σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού
4 κουταλάκια του γλυκού μπουγιόν κοτόπουλου
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
½ συσκευασία (500 γραμμάρια) κοφτά μακαρόνια
½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 πρέζα αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε να βράσουν. Προσθέστε το κοτόπουλο, το σκόρδο σε σκόνη και το κρεμμύδι σε σκόνη. Αφήνουμε πάλι να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Σιγοβράζουμε τον ζωμό μέχρι να μαλακώσουν τα μπούτια του κοτόπουλου, για περίπου 30 λεπτά.

Βήμα 2
Βγάλτε το κοτόπουλο και προσθέστε τα καρότα στο ζωμό. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού, το μπουγιόν κοτόπουλου και το μαύρο πιπέρι.

Βήμα 3
Κόψτε το κρέας κοτόπουλου και πετάξτε τα κόκαλα. Ξαναβάλτε το κρέας στον ζωμό και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα, περίπου για 10 λεπτά. Προσθέστε τα μακαρόνια. Αφήστε τα στη φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 20 λεπτά, προσθέτοντας περισσότερο νερό αν χρειάζεται. Ρίξτε το γάλα εβαπορέ και το βούτυρο. Σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέστε περισσότερη σάλτσα ψαριού και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Ρίξτε τη σούπα σε μπολ σερβιρίσματος.

Καλή όρεξη!