Οι ψητές πιπεριές με ηλιόσπορους είναι ένα βίγκαν ορεκτικό που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς! Είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή. Οποιοσδήποτε μπορεί να την εκτελέσει! Το δεντρολίβανο προσθέτει μια αρωματική γεύση στις πιπεριές και οι ηλιόσποροι προσθέτουν στην υφή του πιάτου.
Υλικά που θα χρειαστείτε
2 κουταλιές σπόροι ηλίανθου
2 κίτρινες πιπεριές, κομμένες και χωρίς σπόρους
2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες και χωρίς σπόρους
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι χυμό λάιμ
1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι
¼ φλιτζάνι αποξηραμένο δεντρολίβανο
1 αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Προθερμάνετε τη σχάρα του φούρνου. Τοποθετήστε και ευθυγραμμίστε ένα φύλλο ψησίματος με ένα αλουμινόχαρτο.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μαγειρεύουμε τους ηλιόσπορους 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ψηθούν ελαφρά.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τις κομμένες πιπέριες στο ταψί με φορά προς τα κάτω. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ, το βαλσάμικο ξύδι, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι. Απλώστε στις πιπεριές το μείγμα.
Βήμα 4
Ψήστε τις πιπεριές στη σχάρα για περίπου 5 λεπτά, ή μέχρι να ξεροψηθούν όσο επιθυμείτε. Αφαιρέστε από τη φωτιά, ξεφλουδίστε και τεμαχίστε τις. Προσθέστε από πάνω τους ψημένους σπόρους ηλίανθου για σερβίρισμα.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά
Μερίδες: 4