Ελληνική Κουζίνα

Ψητός σολομός με ρίγανη και σκόρδο

Ψητός σολομός με ρίγανη και σκόρδο

Μια εκπληκτική συνταγή η οποία είναι πανεύκολη ακόμα και για αρχάριους! Ταιριάζει τέλεια με κόκκινες πατάτες και λευκό κρασί! Προσθέστε όση ρίγανη και σκόρδο θέλετε, ανάλογα με τα γούστα σας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 φιλέτα σολομού με δέρμα
⅓ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 λεμόνι, κομμένο στη μέση, μοιρασμένο
⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
¼ φλιτζανιού φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ή περισσότερες για γεύση, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας αλάτι κοσέρ, χωρισμένο
6 φέτες λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετήστε μια σχάρα φούρνου περίπου 15 εκατοστά μακριά από την πηγή θερμότητας και προθερμάνετε τον φούρνο. Στρώνουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο.

Βήμα 2
Ρίξτε λάδι σε ένα μεσαίο μπολ. Ξεπλύνετε τα φιλέτα σολομού και στεγνώστε τα. Βουτήξτε τα φιλέτα στο λάδι, φροντίζοντας να επικαλυφθούν και από τις δύο πλευρές. Τοποθετήστε με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω στο έτοιμο ταψί.

Βήμα 3
Στύψτε όσο περισσότερο χυμό μπορείτε από μία κούπα λεμονιού (μισό λεμόνι) πάνω από τα φιλέτα. Καλύψτε και τις δύο πλευρές του σολομού με μαϊντανό, ρίγανη, βασιλικό και σκόρδο και πασπαλίστε με το 1/2 του αλατιού κοσέρ.

Βήμα 4
Τοποθετήστε στη σχάρα και μαγειρέψτε μέχρι το κέντρο του σολομού να γίνει ανοιχτό ροζ και οι άκρες να γίνουν χρυσοκαφέ, για περίπου 10 έως 15 λεπτά.

Βήμα 5
Βγάζετε τα φιλέτα από το φούρνο και τα βάζετε αμέσως σε πιάτα. Στύψτε το υπόλοιπο λεμόνι από πάνω και πασπαλίστε με το υπόλοιπο αλάτι κοσέρ. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

Καλή όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *