Πεντανόστιμες και εθιστικές κοτομπουκιές με σουσάμι και εκρηκτικό συνδυασμό γεύσεων! Νιώστε τις κινέζικες γεύσεις και επιλογές, εύκολα και γρήγορα!
Τι θα χρειαστείτε
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας ξηρό οίνο
1 παύλα σησαμέλαιο
2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές αραβοσίτου
2 κουταλιές της σούπας νερό
¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι canola
4 κομμάτια στήθους κοτόπουλου χωρίς δέρμα, χωρίς κόκαλα, κομμένα σε κύβους 1 ίντσας
1 λίτρο φυτικό λάδι για τηγάνισμα
½ φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
¼ φλιτζάνι αποσταγμένο άσπρο ξύδι
¼ φλιτζάνι αραβόσιτο
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές σουσάμι
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πάστα Χιλής
1 γαρίφαλο σκόρδο, κιμά
2 κουταλιές της σούπας φρυγανισμένο σουσάμι
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Συνδυάστε τις 2 κουταλιές της σούπας σόγια, το ξηρό σέρι, μια παύλα σησαμέλαιο, αλεύρι, 2 κουταλιές αραβοσίτου, 2 κουταλιές της σούπας νερό, μπέικιν πάουντερ, σόδα ψησίματος και λάδι canola σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε καλά: πασπαλείψτε στο κοτόπουλο. Καλύψτε και ψύξτε για 20 λεπτά.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το λάδι σε μια φριτέζα ή μια μεγάλη κατσαρόλα στους 190 βαθμούς
Βήμα 3
Συνδυάστε το 1/2 φλιτζάνι νερό, ζωμό κοτόπουλου, ξύδι, 1/4 φλιτζάνι άμυλο αραβοσίτου, ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας σόγια, 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο, κόκκινη τσίλι και σκόρδο σε μια μικρή κατσαρόλα. Βράζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς. Γυρίστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και διατηρήστε τη ζεστή, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Βήμα 4
Τηγανίζουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε παρτίδες μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν, 3 έως 5 λεπτά. Στραγγίστε σε χαρτοπετσέτες.
Βήμα 5
Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε μια μεγάλη πιατέλα, γεμίστε με σάλτσα και πασπαλίστε με σουσάμι.
Καλή όρεξη!