Αγαπημένες Συνταγές, Δημοφιλείς Συνταγές, Κινέζικη Κουζίνα

Εθιστικές κοτομπουκιές με σουσάμι

Εθιστικές κοτομπουκιές με σουσάμι

Πεντανόστιμες και εθιστικές κοτομπουκιές με σουσάμι και εκρηκτικό συνδυασμό γεύσεων! Νιώστε τις κινέζικες γεύσεις και επιλογές, εύκολα και γρήγορα!

Τι θα χρειαστείτε

2 κουταλιές σάλτσα σόγιας

1 κουταλιά της σούπας ξηρό οίνο

1 παύλα σησαμέλαιο

2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλιές αραβοσίτου

2 κουταλιές της σούπας νερό

¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού λάδι canola

4 κομμάτια στήθους κοτόπουλου χωρίς δέρμα, χωρίς κόκαλα, κομμένα σε κύβους 1 ίντσας

1 λίτρο φυτικό λάδι για τηγάνισμα

½ φλιτζάνι νερό

1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου

¼ φλιτζάνι αποσταγμένο άσπρο ξύδι

¼ φλιτζάνι αραβόσιτο

1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

2 κουταλιές σάλτσα σόγιας

2 κουταλιές σουσάμι

1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πάστα Χιλής

1 γαρίφαλο σκόρδο, κιμά

2 κουταλιές της σούπας φρυγανισμένο σουσάμι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Συνδυάστε τις 2 κουταλιές της σούπας σόγια, το ξηρό σέρι, μια παύλα σησαμέλαιο, αλεύρι, 2 κουταλιές αραβοσίτου, 2 κουταλιές της σούπας νερό, μπέικιν πάουντερ, σόδα ψησίματος και λάδι canola σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε καλά: πασπαλείψτε στο κοτόπουλο. Καλύψτε και ψύξτε για 20 λεπτά.

Βήμα 2

Ζεστάνετε το λάδι σε μια φριτέζα ή μια μεγάλη κατσαρόλα στους 190 βαθμούς

Βήμα 3

Συνδυάστε το 1/2 φλιτζάνι νερό, ζωμό κοτόπουλου, ξύδι, 1/4 φλιτζάνι άμυλο αραβοσίτου, ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας σόγια, 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο, κόκκινη τσίλι και σκόρδο σε μια μικρή κατσαρόλα. Βράζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς. Γυρίστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και διατηρήστε τη ζεστή, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Βήμα 4

Τηγανίζουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε παρτίδες μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν, 3 έως 5 λεπτά. Στραγγίστε σε χαρτοπετσέτες.

Βήμα 5

Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε μια μεγάλη πιατέλα, γεμίστε με σάλτσα και πασπαλίστε με σουσάμι.

Καλή όρεξη!