Ακόμα ένα εξαιρετικό βίγκαν γεύμα αποτελούν αυτές οι σπανακομπουκιές! Με τη ξεροψημένη υφή που έχουν, θα τα λατρέψετε! Προσφέρετε αυτή τη λιχουδιά σε καλεσμένους, ακόμα και σε μικρά παιδιά. Δεν υπάρχουν αλλεργιογόνες ουσίες στα υλικά που χρησιμοποιούνται. Το αλεύρι τις εμποδίζει να κολλήσουν και τις δίνει μια μεγάλη κρούστα στο εξωτερικό. Με το ψήσιμο στεγνώνει το γέμισμα από το σπανάκι και το αποτρέπει από το να είναι υπερβολικά παγωμένο.
Υλικά που θα χρειαστείτε
2 κιλά πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια 5 εκατοστών
2 τσαμπιά φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο
3 κουταλιές λάδι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ή και λιωμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο ή και λιωμένο
3 κουταλιές της σούπας νερό
1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με νερό. Αφήστε το να βράσει. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσει. Περίπου για 20 λεπτά. Στραγγίστε και μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου για 30 λεπτά.
Βήμα 2
Χτυπήστε 1/2 φλιτζάνι σπανάκι στον αποχυμωτή. Προσθέστε το μείγμα στις πατάτες που αφήσατε να κρυώσουν προηγουμένους. Λιώστε τα μαζί μέχρι να γίνει ομοιόμορφος πουρές.
Βήμα 3
Χτυπήστε το υπόλοιπο σπανάκι σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει ψιλοκομμένο. Προσθέστε το στον πουρέ πατάτας.
Βήμα 4
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τσιγαρίστε και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να μυρίζει. Περίπου για 5 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς, περίπου για 10 λεπτά. Ρίξτε μέσα και ανακατέψτε τον πουρέ πατάτας.
Βήμα 5
Ανακατέψτε το νερό και το λιναρόσπορο μαζί σε ένα μικρό μπολ. Αφήστε το να καθίσει για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το στον πουρέ πατάτας με μπέικιν πάουντερ και αλάτι. Ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε σε ομοιόμορφο μείγμα. Πλάστε το μείγμα σε μπιφτέκια. Αλευρώστε και τις δύο πλευρές από το μπιφτέκι με αρκετό αλεύρι.
Βήμα 6
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς C. Ευθυγραμμίστε ένα φύλλο ψησίματος με λαδόκολλα.
Βήμα 7
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε τα μπιφτέκια σε παρτίδες μέχρι να δημιουργηθεί η κρούστα. Περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε τα τηγανητά μπιφτέκια στο ταψί.
Βήμα 8
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν, περίπου 10 λεπτά. Έτοιμες οι σπανακομπουκιές σας!
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 41 λεπτά
Μερίδες: 12