Ινδική Κουζίνα

Ινδικό κάρυ γαρίδων

Ινδικό κάρυ γαρίδων

Το Ινδικό κάρυ γαρίδων είναι μια μοναδική ινδική συνταγή για όλη την οικογένεια! Άλλη μια εύκολη και γρήγορη συνταγή στην εκτέλεση. Πρόκειται για ένα λεπτό αλλά πλούσιο αρωματικό κάρυ που συμπληρώνει τέλεια τις γαρίδες. Μια πολύ αυθεντική γεύση και ένα πολύ εύκολο γεύμα για προετοιμασία όταν βιάζεστε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ανοίξει τις ουρές γαρίδων πριν προσθέσετε στο τηγάνι. Σερβίρετε με ρύζι.

Υλικά που θα χρειαστείτε

2 κουταλιές αραχιδέλαιο

½ γλυκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1 ½ κουταλάκια του γλυκού κουρκούμη

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι

1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα

1 κονσέρβα γάλα καρύδας

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κιλό μαγειρεμένες και αποφλοιωμένες γαρίδες

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίστε το κρεμμύδι στο καυτό λάδι μέχρι να γίνει ημιδιαφανές, περίπου για 5 λεπτά. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς, περίπου 2 λεπτά.

Βήμα 2

Προσθέστε στο τσιγαρισμένο κρεμμύδι το σκόρδο, το τζίντζερ, το κύμινο, το κουρκούμη, την πάπρικα και το αλεσμένο τσίλι και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε τις ντομάτες και το γάλα καρύδας στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι.

Βήμα 2

Μαγειρέψτε το μείγμα σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας περιστασιακά, περίπου για 10 λεπτά. Ανακατέψτε τις γαρίδες, το φρέσκο κόλιαντρο και το αποξηραμένο κόλιαντρο στο μείγμα σάλτσας. Μαγειρέψτε άλλο 1 λεπτό πριν το σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 15 λεπτά

Μερίδες: 4