Το ινδικό κοτόπουλο με κάρυ είναι μία πολύ γνωστή και κλασική ινδική συνταγή. Το τζίτζερ, η πάπρικα και το κάρυ τού δίνουν μια ξεχωριστή γεύση και μοναδικό άρωμα. Μια πραγματικά αυθεντική συνταγή από την Ινδία! Σίγουρα αποτελεί μία από τις καλύτερες ινδικές συνταγές! Η εκτέλεση της συνταγής αξίζει τον κόπο, γιατί η γεύση του φαγητού με το κάρυ του δίνουν μια εντελώς διαφορετική γεύση απ’ ότι του σκέτου κοτόπουλου.
Υλικά που θα χρειαστείτε
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας σκόνη κάρυ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 φύλλο δάφνης
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ
½ κουταλάκι του γλυκού λευκή ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι για γεύση
2 στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα χωρίς κόκαλα – κομμένα σε κομμάτια
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
1 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
¾ φλιτζάνι γάλα καρύδας
½ λεμόνι, χυμό
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Ανακατέψτε το σκόρδο, τη σκόνη κάρυ, την κανέλα, την πάπρικα, το δάφνη, το τζίντζερ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Συνεχίστε την ανάδευση για 2 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέστε κομμάτια κοτόπουλου, πάστα ντομάτας, γιαούρτι και γάλα καρύδας. Αφήστε να βράσει, μειώστε τη θερμότητα και σιγοψήστε για 20 έως 25 λεπτά.
Βήμα 3
Αφαιρέστε τη δάφνη και ανακατέψτε σε χυμό λεμονιού και πιπέρι καγιέν. Σιγοψήστε 5 ακόμη λεπτά.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 25 λεπτά
Μερίδες: 4
Πηγή:
allrecipes.com