Αμερικάνικη Κουζίνα

Μπέργκερ μελιτζάνα

Μπέργκερ μελιτζάνα

Και όμως υπάρχει μπέργκερ μελιτζάνα και είναι εξαιρετική λιχουδιά! Μια αμερικάνικη συνταγή, πραγματικά πολύ απλό πιάτο, το οποίο είναι το τέλειο πιάτο για γρήγορο φαγητό! Πρόκειται για ένα μπέργκερ με ψητή μελιτζάνα σε γαλλικό ψωμάκι, με τυρί φέτα, βασιλικό και μαγιονέζα σκόρδου. Αν προτιμάτε το μπέργκερ σας χωρίς πολύ λάδι, στραγγίξτε τις μελιτζάνες αναλόγως! Και αν προτιμάτε κάτι πιο δροσιστικό, φροντίστε η μαγιονέζα που θα προσθέσετε να είναι απευθείας από το ψυγείο, όσο πιο κρύα γίνεται!

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 μικρή μελιτζάνα, μισή και κομμένη σε φέτες

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, ή ανάλογα με τις ανάγκες

¼ φλιτζάνι μαγιονέζα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

Γαλλικά σάντουιτς (15 εκατοστών)

1 μικρή ντομάτα, κομμένη σε φέτες

½ φλιτζάνι τριμμένη φέτα

¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Προθερμάνετε τη σχάρα του φούρνου σας. Αλείψτε στις φέτες μελιτζάνας ελαιόλαδο και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί. Τοποθετήστε το τηγάνι περίπου 15 εκατοστά μακριά από την πηγή θερμότητας. Αφήστε το ταψί να ψηθεί για 10 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να ψηθούν.

Βήμα 2

Χωρίστε τα γαλλικά ψωμάκια κατά μήκος και ψήστε τα. Σε ένα φλιτζάνι ή ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τη μαγιονέζα και το σκόρδο. Απλώστε αυτό το μείγμα στο φρυγανισμένο ψωμί. Γεμίστε τα ρολά με φέτες μελιτζάνας, ντομάτα, φέτα και φύλλα βασιλικού.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 2