Αυτή η μοναδική αγγλική συνταγή για χοιρινό με κρέμα και μήλα θα σας ενθουσιάσει! Πεντανόστιμες μπριζόλες εμποτισμένες με κρέμα γάλακτος και εμπλουτισμένες με ροδέλες μήλου που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό!
Υλικά που θα χρειαστείτε
¼ φλιτζάνι βούτυρο
4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτούς δακτυλίους
1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένο
1 μήλο Όραντζ πίπιν, καθαρισμένο και κομμένο σε παχιά δαχτυλίδια
1 κόκκινο μήλο, καθαρισμένο και κομμένο σε παχιά δαχτυλίδια
1 κουταλάκι του γλυκού λευκή ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
1 ⅛ φλιτζάνια ξηρό μηλίτη
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Βήμα 2
Σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα, σε μέτρια-υψηλή φωτιά, λιώνουμε το μισό από το βούτυρο. Τηγανίστε τις χοιρινές μπριζόλες και στις δύο πλευρές μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Μεταφέρετε τις μπριζόλες σε κατσαρόλα με καπάκι και πασπαλίστε με θυμάρι.
Βήμα 3
Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Μεταφέρετέ τα στην κατσαρόλα. Τηγανίστε τα δαχτυλίδια μήλου στο τηγάνι για λίγα δευτερόλεπτα σε κάθε πλευρά για να τους δώσετε χρώμα και στη συνέχεια αφαιρέστε τα από την κατσαρόλα. Πασπαλίστε με ζάχαρη.
Βήμα 4
Μαζέψτε με ένα κουτάλι το υπερβολικό λίπος και τα υγρά από το τηγάνι. Προσθέστε τον μηλίτη και ανακατέψτε. Σιγοβράστε το μείγμα και στη συνέχεια ρίξτε τις χοιρινές μπριζόλες και τα μήλα στο πιάτο. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 5
Ψήνουμε την κατσαρόλα, καλυμμένη για 30 έως 40 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν οι χοιρινές μπριζόλες στο επιθυμητό σημείο. Αφαιρέστε τις χοιρινές μπριζόλες και τα μήλα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και ανακατέψτε την κρέμα στους χυμούς. Σερβίρετε με τη σάλτσα από πάνω.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 25 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 40 λεπτά
Μερίδες: 4
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
410,1 θερμίδες, 25,4 g πρωτεΐνης, 19 g υδατάνθρακες, 121,5 mg χοληστερόλης, 148,1 mg νατρίου.