Το Bucatini Cacio e Pepe είναι μια ιταλική συνταγή για μακαρόνια χωρίς ιδιαίτερα πολλά υλικά! Αυτό το αγροτικό φαγητό προέρχεται από ρωμαϊκούς βοσκούς προβάτων που είχαν λίγο χρόνο και χρήματα για να ξοδέψουν για φαγητό. Χρησιμοποίησαν το τυρί των προβάτων τους και λίγο νερό που μαγειρεύουν τα ζυμαρικά για να δημιουργήσουν μια κρέμα, στη συνέχεια προσέθεταν μαύρο πιπέρι για να του δώσουν κάποια επιπλέον γεύση. Φθηνό, εύκολο και γρήγορο: ήταν τέλειο για αυτούς αλλά και για εμάς ακόμα και σήμερα!
Υλικά που θα χρειαστείτε
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κιλό μακαρόνια μπουκατίνι
2 φλιτζάνια τυρί, pecorino romano
1 ½ κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Βράζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και προσθέτουμε αλάτι. Μαγειρέψτε το μπουκατίνι στο βραστό νερό, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσει αλλά όχι υπερβολικα. Μαγειρέψτε για 8 έως 10 λεπτά.
Βήμα 2
Τοποθετήστε το τριμμένο τυρί Pecorino Romano σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και ανακατέψτε με ένα πιρούνι για να βεβαιωθείτε ότι το τυρί δεν περιέχει μεγάλα κομμάτια.
Βήμα 3
Μόλις τα μπουκατίνια είναι έτοιμα, σηκώστε τα με ένα πιρούνι ή λαβίδες μακαρονιού και βάλτε τα απευθείας στο μπολ με το τυρί. Μην αφήνετε το νερό να στραγγίσει πάρα πολύ, διαφορετικά θα «λαπαδιάσουν». Μην πετάξετε το νερό γιατί θα το χρειαστείτε στο επόμενο βήμα!
Βήμα 4
Προσθέστε μια κουτάλα νερού (από την κατσαρόλα) στο μπολ. Ανακατέψτε το μπουκατίνι μέχρι να σχηματιστεί η κρέμα. Προσθέστε περισσότερο νερό στα ζυμαρικά, λίγο-λίγο, μέχρι να σχηματιστεί μια παχιά κρέμα. Πασπαλίζετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι πάνω από τα ζυμαρικά. Το Bucatini Cacio e Pepe είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 15 λεπτά
Μερίδες: 6
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
438,3 θερμίδες, 22,5 g πρωτεΐνης, 59 g υδατάνθρακες, 41,3 mg χοληστερόλης, 869,6 mg νατρίου.
Αν σας άρεσε αυτή η ιταλική συνταγή, τότε δοκιμάστε επίσης τη συνταγή για κοτόπουλο α λα κρεμ με κίτρινη σκουός!