Γουακαμόλε συνταγή: Αν σας αρέσουν τα μεξικάνικα πιάτα, τότε πρέπει οπωσδήποτε να τα συνοδεύσετε με αυτό το μεξικάνικο αυθεντικό γουακαμόλε! Μπορείτε να λιώσετε εντελώς τα αβοκάντο για να πάρετε μία σάλτσα εντελώς λεία και απαλή. Εναλλακτικά, μπορείτε να αφήσετε χοντροκομμένα κομματάκια αβοκάντο. Σε κάθε περίπτωση, αυτό το γουακαμόλε γίνεται ιδανικό συνοδευτικό για κάθε μεξικάνικη συνταγή!
Υλικά που θα χρειαστείτε
3 αβοκάντο – ξεφλουδισμένα, και λιωμένα σε πουρέ (ή ψιλοκομμένα)
1 λάιμ, στυμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
2 ντοματίνια, κομμένα σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 πρέζα αλεσμένο πιπέρι καγιέν (προαιρετικό)
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Σε ένα μεσαίο μπολ, τοποθετήστε τα καθαρισμένα αβοκάντο. Πολτοποιήστε τα ή ψιλοκόψτε τα, αναλόγως πόσο λεία υφή θέλετε να έχει το τελικό αποτέλεσμα.
Βήμα 2
Προσθέστε το χυμό λάιμ και το αλάτι και ανακατέψτε έως όσου απλωθούν παντού. Ανακατέψτε το κρεμμύδι, το κόλιαντρο, τις ντομάτες και το σκόρδο.
Βήμα 3
Τέλος, προσθέστε και ανακατέψτε το αλεσμένο πιπέρι καγιέν. Μπορείτε να σερβίρετε πλέον το γουακαμόλε ή εναλλακτικά μπορείτε να το ψύξετε πρώτα μια ώρα για να δέσει καλύτερα η γεύση.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 15 λεπτά
Μερίδες: 4
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
262 θερμίδες, 22,2 g λίπους, 18 g υδατάνθρακες, 3,7 g πρωτεΐνης, 0 mg χοληστερόλης, 596 mg νατρίου.
Αν σας άρεσε αυτή η μεξικάνικη συνταγή, τότε δείτε επίσης τη συνταγή για Μεξικάνικο τσίλι με τάκος κοτόπουλου!