Ελληνική Κουζίνα

Χωριάτικη σαλάτα

Χωριάτικη σαλάτα

Μια από τις πιο παραδοσιακές και εύκολες ελληνικές συνταγές για χωριάτικη σαλάτα! Κλασσική και υγιεινή σαλάτα της Μεσογειακής δίαιτας, χωρίς πολλές θερμίδες και λιπαρά. Ένα ελληνικό πιάτο που μπορείτε να το συνοδεύσετε κυριολεκτικά με τα πάντα! Είτε πρόκειται για κύριο μενού, είτε για συνοδευτικό με μεζέδες, αυτή η σαλάτα είναι η πιο διαδεδομένη στην ελληνική κουζίνα!

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 μαρούλι, ξεπλυμένο καλά και ψιλοκομμένο

1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 κονσέρβα μαύρες ελιές

1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

2 μεγάλες ντομάτες, ψιλοκομμένες

1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες

1 φλιτζάνι θρυμματισμένο τυρί φέτα

6 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

1 λεμόνι, χυμό

αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας, συνδυάστε το μαρούλι, το κρεμμύδι, τις ελιές, τις πιπεριές, τις ντομάτες, το αγγούρι και τη φέτα. Προσθέστε αντίστοιχα όσο κρεμμύδι επιθυμείτε, αναλόγως πόση πικάντικη γεύση θέλετε να δώσετε στη σαλάτα σας.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε μαζί το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και το μαύρο πιπέρι. Ρίξτε το μείγμα πάνω από τη σαλάτα, ανακατέψτε και σερβίρετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να σκεπάσετε με μία ζελατίνα και να αφήσετε το μπολ μέσα στο ψυγείο για 1-2 ώρες, προκειμένου να απλωθεί αρκετά η μαρινάδα και να ποτίσει τη σαλάτα.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 20 λεπτά

Μερίδες: 6

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

265 θερμίδες, πρωτεΐνες 6 g, υδατάνθρακες 14,1 g, λίπος 22,4 g, χοληστερόλη 22,3 mg, νάτριο 537,8 mg.

Αν σας άρεσε αυτή η ελληνική συνταγή, μπορείτε να δείτε επίσης και τη συνταγή για πατάτες φούρνου λεμονάτες!