Μια ινδική συνταγή – για την ακρίβεια μισή ινδική και μισή πακιστανική – για να ετοιμάσετε σπανάκι με κουνουπίδι bhaji.Αυτό το εξαιρετικό vegan πιάτο λαχανικών ταιριάζει πολύ με τα περισσότερα ασιατικά φαγητά και είναι απλό και γρήγορο. Σερβίρετε ζεστό με ψωμάκια roti, αν προτιμάτε.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
¼ φλιτζάνι φυτικό λάδι
2 μεγάλα κρεμμύδια, χοντροκομμένα
1 κεφάλι κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκίτσες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κομμάτι (2,5 εκατοστά) τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κουρκουμά
1 ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) ντομάτες σε κύβους
1 ¼ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
Μισό κιλό φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο, χωρίς τα κοτσάνια
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε τα κρεμμύδια και το κουνουπίδι μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο, το τζίντζερ, τον κόλιανδρο, το κύμινο, τον κουρκουμά και το πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 2
Προσθέστε τις ντομάτες και το ζωμό λαχανικών στο μείγμα του κουνουπιδιού. Πασπαλίζουμε με αλάτι και μαύρο πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για περίπου 8 λεπτά. Ρίχνουμε το σπανάκι στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι το σπανάκι να μαραθεί τελείως και το κουνουπίδι να είναι τρυφερό, για 8 με 10 λεπτά.
Καλή όρεξη!