Pancit είναι μια γενική ονομασία που αναφέρεται σε διάφορα παραδοσιακά πιάτα με νουντλς στη Φιλιππινέζικη κουζίνα. Υπάρχουν πολυάριθμοι τύποι pancit, που συχνά ονομάζονται με βάση τα νουντλς που χρησιμοποιούνται, τη μέθοδο μαγειρέματος, τον τόπο προέλευσης ή τα συστατικά του. Το συγκεκριμένο που σας παρουσιάζουμε είναι με χοιρινό και γαρίδες. Οχι συνηθισμένος για εμάς συνδυασμός, αλλά είναι πραγματικά νοστιμότατο!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 συσκευασία (200 γραμμάρια) νουντλς ρυζιού
5 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1 ½ φλιτζάνι ψημένες μικρές γαρίδες, κομμένες σε κομματάκια
1 ½ φλιτζάνια ψιλοκομμένο χοιρινό κρέας
4 φλιτζάνια κινέζικο λάχανο μποκ τσόι κομμένο σε μικρά κομματάκια
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα στρειδιών
¼ φλιτζάνι ζωμό κότας
¼ κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Μουλιάζουμε τα noodles ρυζιού σε ζεστό νερό για 20 λεπτά.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τα noodles για 1 λεπτό. Βγάλτε τα στο πιάτο σερβιρίσματος και κρατήστε τα ζεστά. Προσθέστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι στο τηγάνι, ρίξτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, τις γαρίδες και το χοιρινό και αφήστε τα στη φωτιά για 1 λεπτό.
Βήμα 3
Προσθέστε το μποκ τσόι, τη σάλτσα στρειδιών και τον ζωμό κοτόπουλου. Πασπαλίζουμε με τις νιφάδες πιπεριού. Σκεπάστε και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Περιχύνουμε με κουτάλι πάνω στα noodles και γαρνίρουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
Καλή όρεξη!