Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνικός σολομός στον ατμό

Ιαπωνικός σολομός στον ατμό

Μια ιδιαίτερη συνταγή της ιαπωνικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα υπέροχο γεύμα με σολομό στον ατμό. Ενα πιάτο πολύ απλό, ετοιμάζεται εύκολα και χωρίς μεγάλη προετοιμασία και είναι πολύ νόστιμο και ταυτόχρονα πολύ υγιεινό! Φροντίστε να μαγειρέψετε το υγρό αρκετή ώρα ώστε να μειωθεί και ρίξτε το με κουτάλι πάνω από τον σολομό.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

½ κιλό πλευρά σολομού, (τα αγκάθια αφαιρούνται με πένσα)
1 φλιτζάνι ζωμό κότας
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας μιρίν (ιαπωνικό γλυκό κρασί)
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Κόψτε τον σολομό σε τέσσερα κομμάτια και αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 2
Ρίξτε τον ζωμό κοτόπουλου, το τζίντζερ, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη σάλτσα σόγιας, το κρασί μιρίν και το σησαμέλαιο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Βάλτε τα να πάρουν μια βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά.

Βήμα 3
Τοποθετήστε ένα καλάθι ατμού στην κατσαρόλα. Στρώστε το σολομό στο καλάθι του ατμομάγειρα σε μία στρώση. Σκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε στον ατμό, για 5 έως 7 λεπτά. Αφαιρέστε τον σολομό και διατηρήστε τον ζεστό.

Βήμα 4
Βράζουμε το υγρό μέχρι να γίνει σάλτσα, για 2 με 4 λεπτά. Ρίξτε το με κουτάλι πάνω από τον σολομό στον ατμό. Ετοιμο!

Καλή όρεξη!