Δείτε αυτή την εξαιρετική συνταγή της ιταλικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα νόστιμο πιάτο με σπαγγέτι κολοκυθιών με κιμά. Το κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες σαν νουντλς, όταν ψηθεί πλήρως, έχει υφή σαν ζυμαρικό αλ ντέντε. Μπορείτε να μετατρέψετε αυτό το πιάτο σε χορτοφαγικό παραλείποντας τον κιμά.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουτάκι (400 γραμμάρια) σάλτσα ντομάτας
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
½ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο θυμάρι
¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1 κουτί (180 γραμμάρια) πελτέ ντομάτας
3 κολοκυθάκια, κομμένα σε μακριές λωρίδες, σαν νουντλς
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε τον μοσχαρίσιο κιμά και το μαύρο πιπέρι στο ζεστό τηγάνι, μέχρι να ροδίσει, για 5 έως 7 λεπτά. Στραγγίστε και πετάξτε το λίπος.
Βήμα 2
Ρίξτε στον κιμά τη σάλτσα ντομάτας, τις ντομάτες, το αλάτι, τον βασιλικό, τη ρίγανη, το σκόρδο σε σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη, το θυμάρι και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να ζεσταθεί η σάλτσα, περίπου για 2 λεπτά. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας στη σάλτσα.
Βήμα 3
Ρίξτε τα “νουντλς” κολοκυθιού στη σάλτσα, πιέζοντάς τα να βυθιστούν πλήρως. Σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια, περίπου για 10 λεπτά.
Σημείωση του Μάγειρα:
Για καλύτερα αποτελέσματα στα σχήματα των νουντλς, περάστε τα κολοκυθάκια μέσα από ένα σπειροειδές εργαλείο.
Καλή όρεξη!