Δείτε αυτή την συνταγή της κινεζικής κουζίνας για να μαγειρέψετε εύκολα και γρήγορα ένα απλό και απολαυστικό πιάτο με πικάντικες και ξινές πατάτες σετσουάν. Οι νιφάδες κόκκινου πιπεριού και το πιπέρι σετσουάν δίνουν τον πικάντικο τόνο, ενώ το ξύδι μαύρου ρυζιού και η σάλτσα σόγιας χαρίζουν την ευχάριστα ξινή γεύση του. Δοκιμάστε το και θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
300 γραμμάρια κηρώδεις πατάτες
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι σετσουάν
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι μαύρου ρυζιού
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά στενόμακρα κομματάκια. Ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό μέχρι το νερό να τρέξει καθαρό. Μουλιάζουμε τις πατάτες στο νερό για 5 έως 10 λεπτά.
Βήμα 2
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις στεγνώνουμε.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε ένα γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε το λάδι. Προσθέστε τις νιφάδες πιπεριού και το τριμμένο πιπέρι σετσουάν στο καυτό λάδι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μυρίσει, περίπου για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τις πατάτες και το σκόρδο. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν οι πατάτες, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας και το αλάτι και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε μέχρι να εμποτιστούν οι γεύσεις, για 1 έως 2 λεπτά.
Βήμα 4
Σερβίρουμε γαρνίροντας με φύλλα κόλιανδρου.
Καλή όρεξη!