Μια ιαπωνική συνταγή για μια υπέροχη σαλάτα αγγουριού sheildzini. Είναι μια ιαπωνική σαλάτα που περιλαμβάνει αγγούρι, λευκή ζάχαρη, ξύδι ρυζιού και σάλτσα σόγιας. Ενα πιάτο πολύ απλό στη ετοιμασία του, υγιεινό, με ελάχιστες θερμίδες, ιδανικό για τους φίλους της vegan διατροφής και πολύ νόστιμο. Εάν η φλούδα των αγγουριών είναι σκληρή ή πικρή, ξεφλουδίστε τα πριν ετοιμάσετε τη σαλάτα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 αγγουράκια
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας ξύδι από κρασί ρυζιού
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Κόψτε τα αγγούρια κατά μήκος, αφαιρέστε τους σπόρους με ένα κουτάλι και κόψτε τα αγγούρια σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Μεταφέρετέ τα σε σαλατιέρα.
Βήμα 2
Σε ένα μικρό μπολ, βάλτε μαζί το αλάτι, το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύδι από κρασί ρυζιού και τη σάλτσα σόγιας. Περιχύνουμε τα αγγούρια και ανακατεύουμε απαλά. Βάλτε το στο ψυγείο αρκετές ώρες πριν το σερβίρετε, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
Καλή όρεξη!