Μια ιαπωνική συνταγή για να ετοιμάσετε νουντλς με φυστικοβούτυρο. Το udon είναι ένα παχύ νουντλ από αλεύρι σιταριού, που χρησιμοποιείται στην ιαπωνική κουζίνα και η γεύση του είναι ουδέτερη προκειμένου να δένει καλύτερα με έντονα φαγητά, ενώ έχει μαλακή και μαστιχωτή υφή. Είναι ένα πολύ νόστιμο συνοδευτικό, συνδυάζεται με πολλά κύρια πιάτα και είναι ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά. Μπορεί να γίνει και με ζυμαρικά σπαγγέτι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
½ φλιτζάνι ζωμός κότας
1 ½ κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
3 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
1 ½ κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού καυτερή πάστα τσίλι (προαιρετικά)
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
220 γραμμάρια νουντλς udon
¼ φλιτζανιού φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φιστίκια
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Προσθέστε τα νουντλς και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, βάλτε το ζωμό κοτόπουλου, το τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας, το φυστικοβούτυρο, το μέλι, την πάστα τσίλι και το σκόρδο σε μια μικρή κατσαρόλα. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι το φυστικοβούτυρο να λιώσει και να ζεσταθεί. Προσθέστε τις χυλοπίτες και ανακατέψτε. Γαρνίρουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια και φιστίκια.
Καλή όρεξη!