Με αυτή την καταπληκτική συνταγή της κινέζικης κουζίνας, λωρίδες μοσχαρίσιας μπριζόλας και ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαρινάρονται με σάλτσα σόγιας και σκόρδο και στη συνέχεια τηγανίζονται γρήγορα με σουσάμι. Προσθέστε λίγο σησαμέλαιο στη μαρινάδα αν σας αρέσει αυτή η γεύση. Σερβίρουμε με ρύζι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
½ κιλό μοσχαρίσια μπριζόλα
4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε μαζί τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το λάδι, το σκόρδο και τα κρεμμύδια σε. Αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Κόβουμε τη μπριζόλα σε λωρίδες και την προσθέτουμε στο μπολ. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα ή τουλάχιστον για 30 λεπτά.
Βήμα 3
Μαγειρέψτε σε γουόκ ή τηγάνι μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε το σουσάμι και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!