Μια παραδοσιακή μεξικάνικη συνταγή για κροκέτες γαλοπούλας με σάλτσα ντομάτας και καλαμπόκι. Μια απλή και πρακτική συνταγή για να ετοιμάσετε ένα εύκολο και υγιεινό οικογενειακό δείπνο που θα απολαύσουν και τα παιδιά. Το μεξικάνικο μείγμα μπαχαρικών, που χρησιμοποιείται στην συνταγή αυτή, συνήθως περιέχει κύμινο, πάπρικα, κρεμμύδι, σκόρδο, ρίγανη και αλατοπίπερο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ
2-3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
2 καλαμπόκια καθαρισμένα
2 πακέτα των 400 γραμμαρίων κροκέτες με κιμά γαλοπούλας (12 κροκέτες συνολικά)
Μεξικάνικο μείγμα μπαχαρικών, για πασπάλισμα
Τσιπς καλαμποκιού, για σερβίρισμα
2 αβοκάντο, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
κρέμα γάλακτος, για σερβίρισμα
Επιπλέον φύλλα κόλιανδρου, για σερβίρισμα
Φέτες λάιμ, για σερβίρισμα
ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
200 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 αγγούρι, κομμένο στη μέση κατά μήκος, αφαιρούνται οι σπόροι και κομμένο σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο, να ρίξει
Χυμός από 1 λάιμ
Εκτέλεση της συνταγής:
ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ψήνουμε τα καλαμπόκι σε δυνατή φωτιά για 3-5 λεπτά, το βγάζουμε και το διατηρούμε ζεστό.
Βήμα 2
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι. Πασπαλίστε τις κροκέτες με το μεξικάνικο μείγμα μπαχαρικών και στη συνέχεια βάλτε τις στο τηγάνι, τηγανίστε τις για 7-8 λεπτά, γυρίζοντάς τες περιστασιακά, μέχρι να ψηθούν
ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τις ντομάτες, το αγγούρι, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το αλατοπίπερο, το λάδι και το χυμό λάιμ, προσθέτουμε το καλαμπόκι και ανακατεύουμε καλά
Βήμα 2
Τοποθετήστε μια χούφτα από τα τσιπς καλαμποκιού σε κάθε μπολ σερβιρίσματος. Προσθέστε τις κροκέτες γαλοπούλας, τις φέτες αβοκάντο και μια κουταλιά της σάλτσας. Ολοκληρώστε με μια κουταλιά κρέμα γάλακτος και σερβίρετε με επιπλέον φύλλα κόλιανδρου και φέτες λάιμ
Συμβουλές του Σεφ:
Για να γίνουν οι κροκέτες πιο πικάντικες, προσθέστε στη σάλτσα ψιλοκομμένη πιπεριά χαλαπένιο
Για να εξοικονομήσετε περισσότερο χρόνο, χρησιμοποιήστε μια έτοιμη αγορασμένη παχιά σάλτσα αντί να φτιάξετε τη δική σας.
Καλή όρεξη!