Μια μεξικάνικη συνταγή για να ετοιμάσετε μια υγιεινή σούπα βρώμης με τορτίγια. Ποτέ δεν θα ξαναδείτε τη σούπα βρώμης το ίδιο, αφού δοκιμάσετε αυτή την υπέροχη αλμυρή σούπα. Οι αλμυρές γεύσεις της ντομάτας, του κόλιανδρου και του λάιμ θα σας θυμίσουν την παραδοσιακή σούπα, αλλά η βρώμη προσθέτει μια κρεμώδη υφή που είναι και νόστιμη και χορταστική.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
830 ml ζωμός κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
160 γραμμάρια βρώμη
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι σεράνο, κομμένη σε λεπτές φέτες
15 γραμμάρια φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
1 αβοκάντο, χωρίς κουκούτσι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους μισού εκατοστού
30 γραμμάρια τσιπς τορτίγιας, θρυμματισμένα
1 λάιμ κομμένο στα τέσσερα
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1/4 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Αλάτι κόσερ
2 μικρά ντοματίνια, κομμένα σε κύβους
2 κουταλάκια του γλυκού ντοματοπελτέ
1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
Μια πρέζα αλεσμένο κύμινο
Μια πρέζα σκόρδο σε σκόνη
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι κόσερ και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε τα ντοματίνια, τον πελτέ ντομάτας, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο και το σκόρδο σε σκόνη και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι οι ντομάτες να αρχίσουν να μαλακώνουν και να γίνει πιο σκούρο το χρώμα του ντοματοπελτέ, περίπου για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε τη βρώμη και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Σιγοβράζουμε μέχρι η βρώμη να γίνει κρεμώδης και τρυφερή, για 5 με 6 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο, μέχρι να πήξει ελαφρώς, περίπου για 2 λεπτά (δεν πρέπει να απορροφηθούν όλα τα υγρά).
Βήμα 2
Μεταφέρετε τη σούπα σε τέσσερα μπολ σερβιρίσματος. Απλώστε από πάνω τα κομμένα τσίλι και τον κόλιαντρο. Μοιράζουμε το αβοκάντο στα μπολ και από πάνω τα θρυμματισμένα πατατάκια τορτίγιας. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με ένα τέταρτο λάιμ στο πλάι.
Καλή όρεξη!