Χρησιμοποιήστε τις ώριμες μπανάνες σας για να φτιάξετε ένα εύκολο vegan κέικ μπανάνας– η τέλεια απόλαυση πρωινού με τον πρωινό σας καφέ. Θα το λατρέψετε με επάλειψη φυστικοβούτυρου. Το μικτό μπαχαρικό, που χρησιμοποιεί αυτή η συνταγή, γνωστό και ως μπαχαρικό πουτίγκας, είναι ένα βρετανικό μείγμα γλυκών μπαχαρικών, παρόμοιο με το μπαχαρικό της κολοκυθόπιτας που χρησιμοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κανέλα είναι η κυρίαρχη γεύση, με μοσχοκάρυδο και μπαχάρι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 μεγάλες μπανάνες
75 ml φυτικό λάδι ή ηλιέλαιο, συν επιπλέον για τη φόρμα
100 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
225 γραμμάρια απλό αλεύρι (ή χρησιμοποιήστε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και μειώστε το μπέικιν πάουντερ σε 2 κουταλιές της σούπας)
3 γεμάτες κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές της σούπας κανέλα ή μικτό μπαχαρικό
50 γραμμάρια αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 . Πολτοποιήστε 3 μεγάλες μπανάνες αποφλοιωμένες με ένα πιρούνι και μετά ανακατέψτε καλά με 75 γραμμάρια φυτικό ή ηλιέλαιο και 100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη.
Βήμα 2
Προσθέστε 225 γραμμάρια απλό αλεύρι, 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ και 3 κουταλιές της σούπας κανέλα ή μικτό μπαχαρικό και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε 50 γραμμάρια αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς, εάν χρησιμοποιείτε.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε λαδωμένη φόρμα 1 κιλού για 20 λεπτά. Ελέγχουμε και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο αν το κέικ ροδίζει.
Βήμα 4
Ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα.
Βήμα 5
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το κόψουμε. Είναι πεντανόστιμο φρεσκοψημένο, αλλά την επόμενη μέρα αποκτά μια υπέροχη γεύση.
Καλή όρεξη!