Vegan Κουζίνα

Vegan κέικ σοκολάτας

Vegan κέικ σοκολάτας

Vegan κέικ σοκολάτας: Φτιάξτε με αυτή τη συνταγή της vegan κουζίνας ένα εύκολο κέικ σοκολάτας για μια ειδική περίσταση, χρησιμοποιώντας υποκατάστατα γαλακτοκομικών. Νόστιμο και εντυπωσιακό, με απλωμένη από πάνω μια λαχταριστή «βουτυρόκρεμα» και φρούτα εποχής. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

150 γραμμάρια φυτικό βούτυρο, συν επιπλέον για τις φόρμες
300ml γάλα χωρίς γαλακτοκομικά, όπως γάλα βρώμης
1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για τη βουτυρόκρεμα:
100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, χωρίς γαλακτοκομικά
200 γραμμάρια φυτικό βούτυρο
400 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
5 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας γάλα χωρίς γαλακτοκομικά, όπως γάλα βρώμης
Για την διακόσμηση:
1 χούφτα φρέσκα φρούτα εποχής όπως κεράσια, βατόμουρα ή σύκα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C. Λαδώνουμε στη βάση και στις πλευρές τους δύο φόρμες 20 εκατοστών με φυτικό βούτυρο και μετά στρώνουμε τις βάσεις τους με λαδόκολλα ψησίματος.

Βήμα 2
Βάλτε το γάλα χωρίς γαλακτοκομικά σε μια κανάτα και προσθέστε το μηλόξυδο- θα σκάσει, αλλά μην ανησυχείτε. Βάζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά του κέικ σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύνετε με το μείγμα του γάλακτος και χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες που έχουμε ετοιμάσει και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στη μέση των κέικ. Αφήστε τις φόρμες να κρυώσουν για 10 λεπτά και στη συνέχεια τις αναποδογυρίστε τις σε συρμάτινες σχάρες για να κρυώσουν εντελώς.

Βήμα 3
Για να φτιάξετε τη βουτυρόκρεμα, βάζετε τη σοκολάτα σε ένα αντιθερμικό μπολ και τη λιώνετε στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλεπτα. Αφήνουμε τη λιωμένη σοκολάτα να κρυώσει για 5 λεπτά. Χτυπάμε το φυτικό βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μαζί με μια ξύλινη κουτάλα και μετά κοσκινίζουμε τη σκόνη κακάο με μια πρέζα αλάτι. Ρίξτε τη λιωμένη σοκολάτα και το γάλα χωρίς γαλακτοκομικά και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 4
Βάζουμε μαζί τα δύο κρυωμένα παντεσπάνια, με τη μισή βουτυρόκρεμα ανάμεσά τους και στη συνέχεια ρίχνουμε την υπόλοιπη από πάνω και κάτω από τις πλευρές. Διακοσμήστε με τα φρέσκα φρούτα.

Καλή όρεξη!