Ιταλική Κουζίνα

Ιταλικό γεμιστό κοτόπουλο

Ιταλικό γεμιστό κοτόπουλο

Ιταλικό γεμιστό κοτόπουλο: Οι συνταγές με κοτόπουλο είναι πάντα από τις πιο περιζήτητες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Με αυτή όμως την συνταγή της ιταλικής κουζίνας, θα ξεφύγετε από τα καθιερωμένα και θα ετοιμάσετε ένα πρωτότυπο, γρήγορο, εύκολο και κυρίως πεντανόστιμο πιάτο. Δοκιμάστε το και θα γίνει σίγουρα ένα από τα αγαπημένα σας!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες ελιές ή λιαστές ντομάτες – ό,τι έχετε
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
½ κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτα αποξηραμένα βότανα
200 γραμμάρια μαλακό τυρί, πλήρες
4 φιλέτα κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα
4 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
ελαιόλαδο, για το ράντισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220 C. Βάζουμε μαζί και χτυπάμε τις ελιές ή τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο και σχεδόν όλα τα μυρωδικά στο τυρί και μετά αλατοπιπερώνουμε. Κόψτε μια σχισμή κατά μήκος της πλευράς κάθε στήθους κοτόπουλου και μετά χρησιμοποιήστε το μαχαίρι σας για να το ανοίξετε σαν μια τσέπη.

Βήμα 2
Γεμίζουμε κάθε φιλέτο με το ένα τέταρτο του μείγματος τυριού και μετά πιέζουμε να κλείσει. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ταψί με λαδόκολλα. Αλατοπιπερώνετε την κορυφή του κοτόπουλου και, στη συνέχεια, επικαλύπτετε με φέτες ντομάτας πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλου. Αλατοπιπερώστε και στη συνέχεια πασπαλίστε με τα υπόλοιπα μυρωδικά. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

Βήμα 3
Ψήνετε για 20 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει γύρω από τις άκρες και οι ντομάτες να φαίνονται λίγο ζαρωμένες. Σερβίρετε με μια πράσινη σαλάτα και ψωμί.

Καλή όρεξη!