Vegan Κουζίνα

Vegan μάφιν μπανάνας

Vegan μάφιν μπανάνας

Vegan μάφιν μπανάνας: Χρησιμοποιείστε αυτή την vegan συνταγή και μαγειρέψτε γρήγορα και απλά αυτά τα εύκολα μάφιν με μπανάνα για μια απογευματινή απόλαυση. Χωρίς γαλακτοκομικά και αυγά, είναι ιδανικά για όποιον ακολουθεί μια vegan διατροφή. Τα αποξηραμένα φρούτα και οι σπόροι κάνουν αυτά τα υπέροχα μάφιν να ξεχωρίζουν!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 μεγάλες μπανάνες (περίπου 225 γραμμάρια), ξεφλουδισμένες
50 ml φυτικό λάδι ή ηλιέλαιο
65 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
150 γραμμάρια αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας κανέλα
50 γραμμάρια μείγμα αποξηραμένων φρούτων και σπόρων
2 κουταλιές της σούπας βρώμη
2 κουταλιές της σούπας ανάμεικτους σπόρους

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 C. Πολτοποιούμε τις μπανάνες σε ένα μεσαίο μπολ με ένα πιρούνι και μετά τις ανακατεύουμε με το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν.

Βήμα 2
Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και τα αποξηραμένα φρούτα και το μείγμα των σπόρων. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.

Βήμα 3
Στρώνουμε ένα ταψί για μάφιν με 10-12 θήκες (η ποσότητα που χρειάζεστε εξαρτάται από το πόσο μεγάλες είναι οι μπανάνες) και τις γεμίζετε κατά ¾ από το μείγμα. Πασπαλίζουμε με τη βρώμη και τους ανάμεικτους σπόρους.

Βήμα 4
Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βάζουμε στη μέση ενός μάφιν. Αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!