Ιταλικό κοτόπουλο με ρύζι: Αν θέλετε να ετοιμάσετε ένα εύκολο πιάτο χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία, αλλά να φαίνεται επαγγελματικό και να είναι εντυπωσιακό, τότε αυτή η συνταγή της ιταλικής κουζίνας είναι ότι χρειάζεστε! Θα ετοιμάσετε ένα υπέροχο γεύμα πολύ εύκολα και γρήγορα, χρησιμοποιώντας ένα μόνο σκεύος και θα εντυπωσιάσετε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα ή 4 μπούτια χωρίς κόκαλα, κομμένα σε λωρίδες
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε 8 φέτες
2 πορτοκαλί πιπεριές, ξεσποριασμένες, κομμένες στη μέση και μετά σε χοντρές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
100 γραμμάρια μακρόκοκκο ρύζι
400 γραμμάρια ντομάτα ψιλοκομμένη
300 ml ζωμός κοτόπουλου
4 κουταλιές της σούπας έτοιμο πέστο (θα βρείτε στα supermarket βάζα μακράς διάρκειας ή φρέσκα, αλλά ακριβότερα)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200C. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο, ρηχό αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει παντού. Το βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Προσθέστε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και μαγειρέψτε για 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ρίξτε το σκόρδο και τηγανίστε για ένα λεπτό. Προσθέστε το ρύζι, μετά τις ντομάτες, το ζωμό και το κρατημένο κοτόπουλο. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση πριν το μεταφέρουμε στο φούρνο να ψηθεί, ξεσκέπαστο, για 20 λεπτά. Αλατοπιπερώστε κατά τις προτιμήσεις σας και περιχύστε από πάνω το πέστο πριν το σερβίρετε.
Καλή όρεξη!