Ελληνική Κουζίνα

Ελληνικό ψητό αρνάκι με τζατζίκι

Ελληνικό ψητό αρνάκι με τζατζίκι

Ακολουθήστε βήμα- βήμα τις οδηγίες αυτής της συνταγής της ελληνικής κουζίνας και μαγειρέψτε ένα υπέροχο ψητό αρνάκι με τζατζίκι. Ενα λαχταριστό, παραδοσιακό ελληνικό πιάτο, που είναι πολύ συνηθισμένο στην ελληνική κουζίνα. Το μαριναρισμένο αρνάκι ψήνεται τέλεια και τα μυρωδικά που το συνοδεύουν χαρίζουν στο πιάτο υπέροχα αρώματα. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας φύλλο θυμαριού
2 φύλλα δάφνης
1 αρνίσιο μπούτι
φέτες ψωμάκια, για σερβίρισμα
Για το τζατζίκι:
½ αγγούρι, κομμένο στη μέση και ξεσποριασμένο
170 γραμμάρια γιαούρτι
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 χούφτα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Πολτοποιήστε το σκόρδο με γουδοχέρι και γουδί να γίνει μια πάστα. Ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το θυμάρι και τη δάφνη και αλατοπιπερώνουμε με λίγο. Τοποθετούμε το αρνί σε ένα μεγάλο πορσελάνινο σκεύος. Περιχύνουμε το αρνί με τη μαρινάδα το αρνί και κάνουμε μασάζ στο κρέας. Αφήστε το αρνί για τουλάχιστον 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου ή περισσότερο στο ψυγείο, αλλά όχι περισσότερο από όλη τη νύχτα διαφορετικά το κρέας θα γίνει πολύ μαλακό.

Βήμα 2
Για να μαγειρέψετε το αρνί, ανάψτε το μπάρμπεκιου ή θερμαίνετε το φούρνο στους 220 C. Για να ψήσετε στο μπάρμπεκιου, περιμένετε να χαμηλώσουν τα κάρβουνα, στη συνέχεια βάλτε το αρνί στη σχάρα και ψήστε για 15 λεπτά κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο, ή 20 λεπτά από κάθε πλευρά για να ψηθεί καλά. Για να το ψήσετε στο φούρνο, τοποθετήστε το αρνί σε ένα ρηχό ταψί και ψήστε για 30 λεπτά για μέτριο ψήσιμο ή 40 λεπτά για να ψηθεί καλά, γυρίζοντας το αρνί στη μέση του χρόνου ψησίματος. Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το κόψουμε.

Βήμα 3
Στο μεταξύ φτιάχνουμε το τζατζίκι. Τρίψτε το αγγούρι χοντροκομμένα, πασπαλίστε με μια πρέζα αλάτι και στύψτε όλα τα υγρά. Βάλτε το σε ένα μπολ με το γιαούρτι, το σκόρδο και το δυόσμο και ανακατέψτε καλά. Κόβουμε το αρνί σε χοντρές φέτες και σερβίρουμε με το τζατζίκι απλωμένο πάνω σε ζεστά πιτάκια ψωμιού.

Καλή όρεξη!